keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

DaCapo-banaanikakku


Banaania ja suklaata, mikäs sen toimivampi yhdistelmä voisi olla! Mikäli siis sinunkin hedelmäkulhossasi majailee banaanien lisäksi DaCapo karkkeja, leivopa kakku. Pienenä ihmettelin, että miten äiti voi syödä noin kamalan makuisia nameja. Näin aikuisella iällä olen antanut DaCapollekin uuden mahdollisuuden ja nykyään pidän siitä suunnattomasti varsinkin kahvin kanssa! Reseptin löysin K-ruoka lehdestä.

DaCapo-banaanikakku

10 annosta

2 (n. 350 g) kypsää banaania 

1 ps (130 g) Fazer DaCapo bites 
100 g voita 
2 dl sokeria 
2 kananmunaa 
3 dl Pirkka vehnäjauhoja 
1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa) 
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl Pirkka leivinjauhetta 

Kuorrutus

1 ps (130 g) Fazer DaCapo bites 
25 g voita

1. Survo kuoritut banaanit haarukalla. Hienonna suklaapalat veitsellä.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi taikinan sekaan banaanit ja suklaarouhe.
3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia.
4. Sulata suklaapalat ja rasva miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella. 



Sain Jyväskylästä terveisiä veljeltäni.  Goodion raakasuklaata, Teeleidin teetä - makuina "Päärynän päiväuni" (Vihreä tee - päärynä - ruusu) ja "Valkosuklaan viettelys" (Musta tee - valkosuklaa - kermalla maustetut mansikat - kamomilla) ja Paahtimo Papun luomu kahvia (Honduras). Kyllä oli ihana yllätys veljeltäni leivontabloggaajasiskolle! 

Kiva, että teitä lukijoitakin on tullut paljon lisää, vaikka olenkin päivittänyt blogia todella laiskasti viime aikoina. Kiitos siitä! Uusia postauksia on tulossa ja paljon meillä on leivottukin vuoden vaihteen jälkeen, kun Vadelmajäätelön värinen KitchenAid yleiskoneeni vihdoin saapui!

8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen tuo banaani kakku, vois tehä. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Aurinkokujalla, ja kiva että liityit lukijaksi! Tutustunpa sinun blogiisi.:) Tämä kakku on todella tuhdin suklainen ja aika voimakkaan makuinenkin, tuleehan DaCapoja sekä kakkutaikinaan että kuorrutukseen. Mukavaa, jos innostut leipomaan kakkua.

      Poista
  2. onpa ihanan oloinen kakku...nuorena me tykättiin da capo patukoista valtavasti ..oi,miten ihana velipoika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kakkua olenkin nähnyt ja kuullut jo monen kokeilleen, ohje oli loppu vuoden K-ruoka -lehdessä.:)

      Poista
  3. Tätä kakkua on näkynyt leivontablegeissa, pitää kokeilla. Näyttää hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni on tätä kokeillut ja pakkohan se sitten itsekin oli. Ei olisi kyllä tullut pieneen mieleenikään yhdistää nyt banaania ja DaCapoa, mutta makuyhdistelmä todella toimii! Kakkua ei kannata paistaa liikaa, jotta se säilyttää mehevyytensä. Meillä on aika tehokas uuni, ja kakku oli kypsä jo 45 minuutin kohdalla.

      Poista
  4. Nami, todella herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥