sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Mehevä porkkanakakku





Nyt tuli kyllä tehtyä ihan parasta porkkanapiirakkaa! Tässä oli kyllä kaikki kohdallaan. Tämä menee kyllä vähintään jaetulle ykkössijalle tämän porkkanapiirakan kanssa.

Pohja oli ihanan mehevä, kostea ja kuohkea. Kuorrutteen tein puolitoistakertaisena ja käytin maustamattoman sulatejuuston tilalla Valio Viola vaniljatuorejuustoa. Ohje on ilmestynyt Maku -lehdessä Tiinan mehevä porkkanakakku nimellä. Olen käyttänyt tuota Valion vaniljatuorejuustoa mm. kuppikakkujen kuorrutteisiin ja se on vaan niin herkullista, vaniljafani kun olen!

Tiinan mehevä Porkkanakakku
Maku 04/2007

Ainekset
30 palaa

6 kpl munaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kanelia
9 dl porkkanaraastetta
300 g voita (tai margariinia sulatettuna)

Ohuempi kuorrutus:
100 g voita
200 g sulatejuustoa (Valio Viola vaniljatuorejuustoa)
3 dl tomusokeria

Paksumpi kuorrutus:
150 g voita
300 g sulatejuustoa (Valio Viola vaniljatuorejuustoa)
4 ½ dl tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista sillä aikaa kuorrutus. Huomaa, että kuorrutusta tulee ohuelti. Jos haluat paksun kuorrutuksen tai käyttämäsi pelti on tavanomaista isompi, lisää aineksia puolella (150 g voita, 300 g sulatejuustoa ja 4 1/2 dl tomusokeria).

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa mehevä porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti kahvin tai teen kanssa.


10 kommenttia:

  1. Porkkanakakku on tosi hyvää ja sitä tulee tehtyä varmasti eniten yksittäisistä leivonnaisista (jopa enemmän kuin mokkapaloja). :) Itsellä ei tule juuri koskaan tehtyä kuorrutusta sulatejuustosta vaan lähes aina käytän tuorejuustoa. Nykyään laitan usein joukkoon myös hieman rahkaa, joka keventaa mukavasti lopputulosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla linjoilla ollaan! Mokkapalojakin teen usein, mutta kyllä porkkanakakkua tulee tehtyä ehkä vielä hieman useammin hitusen erilaisin versioin ja onhan se nyt vaan ihanaa! :) Minä muistan lukeneeni blogisi porkkanakakkuohjeesta tuosta rahkan lisäämisestä, sitä täytyy joskus myös kokeilla.:)

      Poista
  2. niin herkullisen näköistä ja ihanat värit :D

    VastaaPoista
  3. Voi nam! Porkkanakakku on vaan niin hyvää! Juuri tässä mietin, että tekis taas mieli leipoa sitä.. ehkä ihan pakko viimeistään ens viikonloppuna vaikka muitakin pääsiäisherkkuja on kyllä luvassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minka! Porkkanakakku ei kyllä taida mennä koskaan muodista pois ja viime aikoina onkin taas näkynyt joka puolella erilaisia versioita tästä klassikosta!:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Porkkanakakku/-piirakka on ollut jo vuosia yksi lempileivonnaisistani. Ihastuin siihen kouluaikoina työharjoittelujaksolla, jolloin maistoin porkkanapiirakkaa ensimmäistä kertaa.:)

      Poista
  5. Kestääkö tämä pakastamisen?

    VastaaPoista
  6. Porkkanapiirakka on kyllä parasta😋

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥