torstai 21. huhtikuuta 2016

Snickers-piirakka




Vappuun on viikon verran aikaa joten nyt on hyvä aika tehdä simaa. Tänä vuonna ajattelin tehdä ihan itse simaa, sitä varten taisin ostaa oikein ämpärinkin jo viime vuonna. Toivotaan, että simastani tulee yhtä hyvää kuin äidin tekemästä. Munkkeja sen sijaan olen paistanut melkein joka vuosi. Munkin paistoa helpottaa, jos saat hommaan kaverin mukaan. Me ollaan usein paistettu äidin kanssa yhdessä munkkeja ja vuoroteltu työvaiheissa. Näin kummankaan ei tarvitse seisoa kuuman hellan ääressä tuntitolkulla. Munkkeihin ja simaan ohjeet löytyvät blogistani täältä. Pari viikkoa siten osui kauppareissulla silmääni ensimmäistä kertaa donitsipelti. Pakkohan se oli sitten hankkia, koska olen haaveillut aika kauan tuosta donitsipellistä. Sitäkin täytyisi päästä testaamaan, mutta kukahan nämä kaikki herkut syö?!

Tällä kertaa jaan teille kuitenkin makean piirakkareseptin, jonka idean sain Instagramista. Pienen googlettelun jälkeen löysinkin etsimäni ohjeen näin hauskan kuuloisesta blogista kuin Ranteita myöjen taikinasa. Monissa snickers -kakuissa/piirakoissa olen nähnyt tumman pohjan, mutta tässä ohjeessa pohja on vaalea. Lisäksi vaalean pohjan päälle keitetään ITSE ihana kinuski joka levitetään kauttaaltaan suolapähkinöiden päälle. Koko komeus kruunataan Fazerin vaaleasta maitosuklaasta ja kermasta tehdyllä kuorrutteella. Tarvitseeko sanoa enempää? Ohje tulee tässä.

Snickers-piirakka
(Pellillinen)

Pohja: 

4 kananmunaa 
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 dl piimää (tai esim. maitoa)
200 g voisulaa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään sekä voisula ja piimä keskenään. Kaada vaahtoon vuorotellen jauhoja ja piimä-voisulaa. Sekoita hyvin. Paista 200'c n.15min. Jäähdytä pohja, mutta älä päästä kylmäksi asti.

Kinuski:
5 dl vispikermaa (käytin kuohukermaa)
3 dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl voita

Kinuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa. Keitä kermaa ja fariinisokeria 15 min hiljalleen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi. Kaada kinuskia ihan ohut kerros pohjan päälle.

Pinnalle:
200 g suolapähkinöitä

Ripottele pähkinät ohuen kinuskin päälle ja kaada loput kinuskit pähkinöiden päälle ja levitä kauttaaltaan.

Suklaakuorrutus:
200 g fazerin punainen suklaalevy
2 dl vispikermaa (käytin kuohukermaa)

Lämmitä kattilassa miedolla lämmöllä suklaa ja kerma. ÄLÄ kuitenkaan kiehauta. Sekoita tasaiseksi. Kaada kinuskin päälle kauttaaltaan ja laita jääkaappiin jämähtämään. Leikkaa piirakka paloiksi ja säilytä viileässä.


Vinkkejä / huomioita:

- Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä!

- Huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoutuvat paremmin, mutta aina niitä ei muista ottaa esiin hyvissä ajoin. Jääkaapissa säilytetyt kananmunat saat huoneenlämpöisiksi tämän kikan avulla: Laita kananmunat kippoon, laske hanasta kuumaa vettä kananmunien päälle ja anna olla muutama minuutti.

- Itse käytän aina kuohukermaa keitettäviin kuorrutteisiin, koska se kestää kuumuutta paremmin, kuin vispikerma. Todistettavasti kyllä onnistuu tuolla vispikermallakin.

- Kinuskia keitin hieman kauemmin kuin 15 min, ehkä noin 20 - 25 minuuttia. Kun kinuskipisara kylmään veteen pudotettaessa muotoutuu palloksi, on keitos valmis nautittavaksi tai kakun päälle kaadettavaksi. Jos kinuskia keittää liian vähän aikaa, se imeytyy helposti pohjan läpi ja jää liian ohueksi, jolloin se ei pysy kakun pinnalla.

11 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥