sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Tomaatti-mozzarella-pestopiirakka


Mikäli sinunkin suosikkeihisi kuuluu tomaatin, mozzarellan ja peston liitto, suosittelen kokeilemaan tätä Suvikumpu -blogin herkullista piirakkaa. Suvikumpu -blogista voit myös katsoa vaihekuvat tämän piirakan leipomisesta.

Itse olen nyt viime vuosina innostunut näistä suolaisista piirakoista. Suolainen piirakka sopii hyvin juhlapöytäänkin, mutta useimmin suolaisia piirakoita tulee tehtyä kuitenkin ihan vain iltapalaksi tai brunssille.

"Suolaiset leivonnaiset" -kategoriasta löydät blogistani muita kokeilemiani ja hyväksi havaitsemiani suolaisia piirakoita.

Tomaatti-mozzarella-pestopiirakka

Pohja:
200 g pehmeää voita
200 g maitorahkaa
3 dl jauhoja (esim. vehnäjauhoja ja hiivaleipäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 dl emmental-juustoraastetta

Täyte:
n. 200 g (miniluumu)tomaattteja 

200 g mozzarellaa
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja (kuutioina)
parmesan-juustoa
emmental-juustoa
2 rkl pestoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Valmista ensin pohjataikina. Sekoita keskenään pehmeä voi ja jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Lisää maitorahka ja juustoraaste. Sekoita nopeasti. Levitä taikina piirakkavuokaan ( n. 26 cm) ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeentymään. 


Valmistele sillä aikaa täytteen aineet. Levitä piirakan pohjalle ensin parmesan-lastuja, seuraavaksi aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Valuta ensin kuutioista öljy, esim. talouspaperin päällä. Aurinkokuivattujen tomaattien päälle tomaattiviipaleet ja siivutettu mozzarella. Tomaattien päälle voi ripotella hieman sokeria. Lisää pinnalle parmesan-lastuja ja emmental-juustoraastetta ja kuivattua basilikaa. Sekoita keskenään kerma ja kananmunat. Lisää seokseen pesto, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito piirakan päälle. 

Kypsennä 200 asteessa 35-40 minuuttia. Ripottele valmiin piirakan päälle rucolaa ja muutama hiutale sormisuolaa.

10 kommenttia:

  1. Herkullinen ohje! Nam!
    Tätä täytyy tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Kiva kuulla, että innostuit tästä ohjeesta.
      Tomaatti, mozzarella ja pesto on kyllä niin herkullinen yhdistelmä, että pakkohan niistä on saada hyvää aikaan.:)

      Poista
  2. Onpa herkullisan näkösta ♥

    VastaaPoista
  3. Toi on niiiiiiiin hyvää! ♥ Yks mun lemppari piirakka! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatti, mozzarella ja pesto on kyllä niin huikean hyvä kombo!:)

      Poista
  4. Ai, miten herkun näkköistä piirakkaa. Mulla on ollut suolainen piirakka jo useamman vuoden to do -listalla. En kyllä ymmärrä, miksi sen tekeminen aina jää, vaikka ne on maultaan tosi hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian harvoin tulee edelleen tehtyä suolaisia piirakoita, vaikka niitä teenkin paljon useammin kuin ennen. Veikkaanpa, että sinäkin innostut enemmän suolaisista piirakoista, kun vain otat sen ensimmäisen askeleen ja kokeilet.;)

      Poista
  5. Vienpä tämänkin ohjeen mukanani. Mulla jo nipussa odottaa Siken tomaattipiiras pääsyö kokeiluun... suolaisten leivonnaisten ohjeita ei ole koskaan liikaa. Ja kyllä ohjeista on helpompaa valita tehtäväksi, kun joku toinen on jo tehnyt ja kertoo siitä. Kiitos tämänkin ohjeen jakamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siken tomaattipiiras ohjetta minäkin katselin ja se kyllä kuulostaa mielenkiintoiselta. Ehkä kokeilen jossain vaiheessa.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥