tiistai 7. kesäkuuta 2016
Mariannejuustokakku
Tein tämän K-ruoka lehden mariannejuustokakun äitienpäiväksi kauhealla kiireellä yömyöhään, olinhan luvannut kakun. Välillä tuntuu, että muutama tunti lisää vuorokauteen voisi olla tarpeen. Kakku olisi voinut olla vähän siistimpi reunoiltaan (reunakalvot edelleen loppu) ja sommitteluun en niin ikään kerennyt panostaa vaan vain lätkäisin koristeet kakun päälle sinne sun tänne (toisaalta tämä oli tarkoituksellista). Kuvan nappasin kakusta vieraiden jo istuessa pöydässä. Kakku herätti ihmeen paljon ihastusta kaikissa. Maku oli kyllä omasta mielestänikin kohdallaan, eli tätä tehdään kyllä uudemmankin kerran. Näin kesällä tuohon päälle sopisi kyllä koristeeksi tuoreet mansikat ja mintun lehdet.
Mariannejuustokakku
12 annosta
Pohja
1 pkt (345 g) Fazer Marianne -täytekeksejä
75g voita
Täyte
6 liivatelehteä
2 rkl maitoa
2 prk(à 2 dl) Pirkka vispikermaa
1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
1 prk(200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia
1 ps Fazer Marianne crush -rouhetta
1/2 dl sokeria
Pinnalle
1/2 pkt (à 345 g) Fazer Marianne -täytekeksejä
Fazer Marianne -rakeita
Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 24 cm). Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, karamellirouhe ja sokeri.
Kuumenna maito ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos tuorejuustotäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Sekoita lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.
Irrota torttu vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Koristele kakun pinta halkaistuilla kekseillä ja Marianne-rakeilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Älyttömän hyvän näköinen! Nam! Oon tehnyt joskus "omasta päästä" mariannesta justokakkua ja se oli myös hyvää. Piparminttu sopii vaan niin hyvin suklaan kaveriksi ;D
VastaaPoistaKiitti Taru! Minulle tuli myöhemmin mieleen, että kakku olisi kaivannut vierelleen jotain raikasta, ehkä marjaisan kiilteen tai mansikoita + kiille päälle.
PoistaMun mielestä tää koristelu on just täydellinen näin! ♥ Mä kattelin sillon tossa lehdessä kanssa tätä ohjetta, mutta en oo vielä kerenny kokeilemaan. Näyttää superhyvältä! :)
VastaaPoistaKiitos!:) Minttu-suklaasta pitävien kantsii ehdottomasti kokeilla...
PoistaNätti kakku ihan tuollaisenaan... kaikkia aineksia näyttäs olevan kaapeissa, vaan kun ei ole syöjiä. Otan ohjeen kuitenkin heti mukaani ja teen kunhan on makean syöjiä.
VastaaPoistaIhan ok kakku ja jos Mariannesta vaan tykkää niin suosittelen kokeilemaan. Kakku kyllä parani vanhetessaan ja maku syventyi. Ei yltänyt omaan top viiden ryhmään, mutta siihen on aika vaikea päästä, kun niin paljon kaikkea on tullut jo kokeiltua juustokakkujen suhteen.:D
Poista