maanantai 8. elokuuta 2016
Britatorttu mansikoilla ja vadelmilla
Tällä ihanalla Britatortulla herkuttelimme jo heinäkuussa mökillä parhaimpaan mansikka-aikaan. Ehdottomasti yksi lempileivonnaisistani jota pyrin tekemään edes kerran kesässä. Britatorttu suorastaan sulaa suuhun ja kotimaiset tuoreet marjat ovat parasta antia koko kesässä!
Mansikka-vadelma Britatorttu
Pohja:
125 g rasvaa
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1 ½ dl (Siro erikoishienoa) sokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2-3 dl kuohukermaa
viipaloituja mansikoita
vadelmia
Koristeeksi:
mansikoita
vadelmia
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri ja lisää joukkoon keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos vuorotellen maidon kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille lähes pellin kokoiseksi levyksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaalla vatkaimella. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenkiseos pohjalevyn päälle varovasti niin, etteivät taikinat sekoitu. Paista levyä 175 asteen lämmössä noin 20 minuuttia. Anna sen jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä, vaikka seuraavaan päivään.
Leikkaa kakkulevy kahteen osaan ja irrota osat paistinlastan avulla leivinpaperista. Levitä toiselle levylle vaahdotettu kerma ja tuoreet marjat. Nosta toinen levy päälle marenkipuoli ylöspäin. Koristele torttu mansikoilla ja vadelmilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihan paras kesäleivonnainen. Näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos Kaura. En voisi olla enempää samaa mieltä ♥
PoistaOlen ihan samaa mieltä Kauran kanssa, ehdottomasti kesän paras leivonnainen!! Nam nam ♥
VastaaPoistaKerran kesässä on kyllä pakko tehdä yksi Brita ♥
PoistaTämä kuuluu niin kesään, nam..♥
VastaaPoistaJep!♥
PoistaTätä tulee tehtyä kesällä useammankin kerran, mutta aina juhannukseksi!
VastaaPoistaBrita on meilläkin sellainen juhannusherkku! Kerran kesässä on pakko tehdä :)
Poista