maanantai 3. syyskuuta 2012

Feta-perunasalaatti ja broilerpihvit


Kiinnostaako teitä myös ruokaohjeet leivonnaisten lisäksi?:) Tällaisia ruokapostauksia olisi myös luvassa, jos ne innostavat.. Meillä syödään kesällä paljon tällaisia ruokaisia salaatteja, joihin voi vaihdella raaka-aineita mielensä mukaan. On myös hauska yhdistellä salaatteihin lämpimiä elementtejä. Broilersalaatteja olen tehnyt montaa versiota, esim. pastalla tai riisillä. Tässä salaatissa on kuitenkin pohjana herkullinen ja kesäinen perunasalaatti, jonka ohjeen olen löytänyt Kotilieden kirjasesta vuodelta 1997 (Kutsut Puutarhassa). Ihanaa, että äiti on säästänyt niin paljon vanhoja ruokakirjoja ja -lehtiä.

Salaatti:

kymmenkunta keitettyä uutta perunaa kuorineen

2 kesäsipulia varsineen

1 prk salaattijuustokuutioita

1 tuore kurkku ja/tai ½ rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuna

1 ruukku rucolaa

oliiviöljyä

ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

tuoreita (tai kuivattuja) yrttejä (esim. persilja, tilli tai basilika)

Kokoa salaatti isolle vadille ja laita oliiviöljy ja mausteet pinnalle.

Lisäksi:

1 pkt Kariniemen Kananpojan minuuttipihvi, yrtti-valkosipuli

Paista pihvit grillissä, paistinpannussa tai uunissa. Asettele hieman jäähtyneet pihvit salaattivadille salaatin päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥