torstai 27. syyskuuta 2012

Omenainen toscapiiras




Kaakao kermavaahdolla -blogissa oli tehty ihanaa omenaista toscapiirakkaa. Olen kokeillut perinteisen lisäksi piirakkaa myös päärynöillä, myös ananaksen olen kuullut sopivan. Nyt on kuitenkin omena-aika, joten ei muuta kuin kokeilemaan.

Vietän tänään syntymäpäiviä, joten nyt herkuttelemaan tällä ihanalla omenaisella toscapiiraalla ja M & M pikkuleivillä. Nam! Herkullista torstaita:)

Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
70 g margariinia
1 dl kermamaitoa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja kermamaito.
Kaada taikina vuokaan.

Täyte:
2 omenaa lohkoina

Kuori omenat ja mausta lohkot ripauksella kanelia, ruokosokeria ja sitruunamehua.
Asettele lohkot taikinan päälle.
Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Valmista kuorrutus sillä aikaa, kun piiras on uunissa.

Toscakuorrutus:
100 g margariinia
120 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1,5 dl kuohukermaa

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon muut ainekset.
Sekoittele seosta n. 10 minuuttia ja levitä esipaistetun piirakan päälle.
Paista piirasta vielä noin 10 – 15 minuuttia, kunnes kuorrutus on kullanruskea.


Sain lahjaksi tuon Oiva Toikan Kastehelmi-lautasen omenanvihreänä. Arvaatte kai, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä! ;) Äidiltä sain lahjaksi Hackmanin kattilan. Nämä lahjat ovat minulle mieleen ja tulevat varmasti käyttöön!

5 kommenttia:

  1. Paljon, paljon Onnea =)herkkupiiras ja toscaa on paljon,se on parasta ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!:) Toscaa täytyy olla kunnolla, se on tosiaan parasta!;)

      Poista
  2. Onnittelut!:) Rakastan toscaa! Keväisin teen toscapiirakkaa raparperista. Nyt pitääkin tehdä omenoista, kun omenoita on vieläkin puissa ihan mahdottomasti.:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kiitos:) Sama täällä, tosca on aivan ihanaa mielestäni! Veljeni ei ole mikään herkkuihminen, mutta toscapiirakkaa hän ei ohita, jos sellaista teen!
    Meidän miehet jos saisivat päättää, niin aina olisi kinuski- tai mansikkakakkua, toscapiirasta tai sacherkakkua juhlissa. Hyväksi havaittuja vanhoja ohjeita..

    Minä en olekaan kokeillut vielä raparperilla, joten täytyypä laittaa vinkki muistiin ja kokeilla. Pakkasessakin on jonkun verran raparperia.

    VastaaPoista
  4. Oi nyt mun tekis mieli kokeilla kans raparperilla tätä! :-) Meidän suvussa kans miehet on ihan toscakakku-faneja ja tätä kun vein porukoille palat, niin iskä soitti seuraavana päivänä että koska teen lisää! :-D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥