sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sitruunatorttu



Suussa sulava sitruunatorttu Yhteishyvän ohjeella.

Makea marenkihuntu kätkee alleen kirpakan sitruunatäytteen.
Klassinen sitruunatorttu kruunaa kahvihetken.

6 palaa

Pohja:
100 g margariinia tai voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vettä
1,25 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunamehua (noin 1 sitruuna)
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25 g voita

Päällys:
2 valkuaista
suolaa
1 dl tomusokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi.            
Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele piirakka- tai irtoreunavuoka (halkaisija n. 22 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 
Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu eri kulhoihin. 
Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunanmehu kattilassa. 
Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. 
Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna tortun jäähtyä.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa, kunnes vaahto muuttuu kovemmaksi. 
Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa.
Levitä vaahto tortun pinnalle. Kypsennä uunissa noin 7 min, kunnes marenki saa hiukan väriä.

4 kommenttia:

  1. Ompa kaunis! Olen samaa mieltä, että sitruunatorttu kyllä kruunaa kahvihteken. Syön tällaisia aika usein.. useimmiten kahviloissa kun en ihan kauheasti makeaa itse leivo ;) Ovat täällä nämä sitruunamarenkitortut supersuosittuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Pitäisikin leipoa tätä uudelleen. Ei meilläkään ihan näin usein leivota. Osa resepteistä on vanhasta blogistani, olen päivitellyt tänne uuteen blogiini parhaimpia ohjeita, sekä uusia 'tuttavuuksia' :)

      Poista
  2. parasta...minun lemppareitani =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka tässä tortussa on monta vaihetta, on työ vaivan arvoista. Sitruunanystävän unelma.:) Marenki tasapainottaa sitruunan kirpeyttä.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥