Suussa sulava sitruunatorttu Yhteishyvän ohjeella.
Makea marenkihuntu kätkee alleen kirpakan sitruunatäytteen.
Klassinen sitruunatorttu kruunaa kahvihetken.
6 palaa
Pohja:
100 g margariinia tai voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vettä
1,25 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunamehua (noin 1 sitruuna)
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25 g voita
Päällys:
2 valkuaista
suolaa
1 dl tomusokeria
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa
kuohkeaksi.
Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele piirakka- tai irtoreunavuoka (halkaisija n. 22 cm)
ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 200 asteessa
uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja
purista mehu eri kulhoihin.
Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja
sitruunanmehu kattilassa.
Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu
läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi.
Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte
kakkupohjan päälle. Anna tortun jäähtyä.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaiset suolan
kanssa, kunnes vaahto muuttuu kovemmaksi.
Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka
vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa.
Levitä vaahto tortun pinnalle. Kypsennä uunissa noin 7 min,
kunnes marenki saa hiukan väriä.
Ompa kaunis! Olen samaa mieltä, että sitruunatorttu kyllä kruunaa kahvihteken. Syön tällaisia aika usein.. useimmiten kahviloissa kun en ihan kauheasti makeaa itse leivo ;) Ovat täällä nämä sitruunamarenkitortut supersuosittuja.
VastaaPoistaKiitos paljon :) Pitäisikin leipoa tätä uudelleen. Ei meilläkään ihan näin usein leivota. Osa resepteistä on vanhasta blogistani, olen päivitellyt tänne uuteen blogiini parhaimpia ohjeita, sekä uusia 'tuttavuuksia' :)
Poistaparasta...minun lemppareitani =P
VastaaPoistaVaikka tässä tortussa on monta vaihetta, on työ vaivan arvoista. Sitruunanystävän unelma.:) Marenki tasapainottaa sitruunan kirpeyttä.
Poista