tiistai 16. lokakuuta 2012

Suklaa-mangokääretorttu


Ihanaa viikkoa kaikille! Tätäkin torttua tehtiin meillä jo ajat sitten, Äitienpäivän kunniaksi viime toukokuussa. Tänään onkin oltu vain lenkkipoluilla syksyisessä säässä. Tätä kääretorttua täytyy tehdä kyllä uudelleen!

Pohja on Kinuskikissan kirjasta, pehmeä levykakkupohja;

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta tummaan pohjaan)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä, nuolijalla/puuhaarukalla rauhallisesti sekoittaen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 6 - 8 min. Pinta saa saada hieman väriä, mutta varo polttamasta sitä.
Kumoa pohja välittömästi sokeroidulle leivinpaperille (käytin siro erikoishienoa sokeria, tarttuu paremmin ja on minusta sievän näköistä.). Irrota leivinpaperi heti pohjan päältä, ettei se tartu kiinni. Anna pohjan jäähtyä.

Täytteeseen tuli melko uusia tuotteita kaupanhyllyltä, joita kokeilin tähän ensimmäistä kertaa!
Ihana yhdistelmä :o)

Täyte:
200 g Valio Viola mango-tuorejuustoa
2,5 dl (1 prk) Valion vaahtoutuvaa suklaakermaa
Taloussuklaarouhetta

2 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkua... saisinpa itsekkin kääretorttu-pohjasta noin muhkean!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo muhkea pohja on tosiaan Kinuskikissan kirjasta otettu ohje. Teen kyllä jatkossakin kääretortut tuolla ohjeella! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥