torstai 15. marraskuuta 2012

Mokkapalat



Ohje on Otavan Kotiruoka-kirjasta. Takuuvarma herkku, joka maistuu aina lapsille sekä aikuisille. Kyllä tämä perinteinen on kaikkein parasta, muffinit jäävät toiseksi ainakin meillä. Tämän reseptin päivittelin arkistojen kätköistä, mutta tekisi mieli kyllä tehdä taas tätäkin herkkua.:)

Seuraavaksi täytynee kuitenkin leipoa suklaista kakkua. Olen monesta kaupasta etsinyt Iloleipurin Roosa Nauha sydänvuokaa ja nyt sen löysin!

Mokkapalat

4 munaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua margariinia
n. 4 rkl kahvijuomaa

koristeeksi nonparelleja tai kookoshiutaleita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva ja kuumaa kahvia vähitellen, kunnes saat sopivan notkean seoksen. Kaada kuorrutus hieman jäähtyneen kakkulevyn päälle ja levitä veitsellä tai lastalla tasaiseksi. Ripottele halutessasi koristeita, anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi.


8 kommenttia:

  1. mmm....ihania =P teen mokkapalat yleensä lähes samanmoisella ohjeella(ihan pienillä ainemäärä eroilla) =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella tuleekin muhkeita mokkapaloja. Ja usein tulee kuorrutteeseen laitettua se koko paketti, vaikka ohjeessa lukee 4 dl. Kuorrutettahan ei voi koskaan olla liikaa.;)

      Poista
  2. Hei! Sinulla on hieno blogi! Löysin tänne maistuisi varmaan sullekin-blogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos..:) Tervetuloa käymään jatkossakin! Tulen vastavierailulle.:)

      Poista
  3. Mokkapalat ovat pyörineet mielessäni jo useamman viikon! Niitä ei ole tullut tehtyä aikoihin, vaikka ovatkin super herkullisia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapaloihin tulee aina palattua uudelleen ja uudelleen, ne pitävät pintansa vuodesta toiseen.:)

      Poista
  4. Meilläkin on noita joskus tehty ja hyviä olivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapaloja onkin monessa kodissa tehty. Olivat ensimmäisiä leipomuksia, joita rupesin itsekin tekemään.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥