perjantai 14. joulukuuta 2012

Luumukakku


Tekaisin tänään vielä pari maustekakkua. Pappilan piparkakun laitoin pakkaseen odottamaan juhlapyhiä, niin kuin kaikki muutkin kakut. Tämä nopeatekoinen ja mausteinen luumukakku päätyi kuitenkin heti herkuteltavaksi.

Maistuis varmaan sullekin! -blogissa tuli eteen vielä tämä Kakkukioski -blogista löytynyt Valion suositun tuntuinen ja helppo luumukakun ohje, johon ei tule edes kananmunaa. Pakkohan ohjetta oli heti kokeilla, kun ainesten sekoittaminen kulhossa kävi käden käänteessä. Edes yleiskonetta ei tarvittu.

Kakku oli ihanan mehevää ja pehmeää. Taidankin tästä lähteä keittämään uudet kahvit, kun mieskin tulee juuri töistä.


Luumukakku

4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl soodaa
175 g margariinia tai voita
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 dl luumumarmeladia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva mikrossa. Lisää sulan rasvan joukkoon luumumarmeladi ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauho-mausteseos ja luumu-margariiniseos. Sekoita vain tarvittava määrä, että jauhot sekoittuvat. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 1 tunti.

8 kommenttia:

  1. Eikös vain kannattanutkin heti kokeilla?:) Tämä on kaikin puolin, helppoudellaan ja maullaan, niin ihana kakku, että tätä tulee taatusti tehtyä tämän tästä vierasvaraksi ja omiin kahvihetkiin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä kannatti! Kiitos ohjeen vinkkauksesta!:) Aivan ihana ohje, eikä mikään uusi tämäkään, mutta minulta tällainen ohje on jäänyt aikaisemmin huomaamatta. Kiva kokeilu, jota tulee varmasti tehtyä joulun jälkeen uudelleen, kun luumumarmeladit jäävät kuitenkin nurkkiin pyörimään.:)

      Poista
  2. tätä olisi kyllä kiva kokeilla...tykkään tämmöisistä helpoista ohjeista,joissa vaan sekoitetaan aineet,eikä tartte vatkailla,jotain helpotusta hommiin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. Moni on ennen joulua niin kiinni töissäkin, että helpot ohjeet on tervetulleita.:)

      Poista
  3. Oikein hyvää kakkua. Mulla tulee tätä tehtyä nimenomaan joulun jälkeen täytejämistä yms...joskus olen jopa keitellyt luumuista soseen itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kokeilemisen arvoinen resepti. Varmaan tulee tehtyä heti joulun jälkeen uudelleen, kun kaappiin jää niitä luumumarmeladin jämiä.

      Poista
  4. Piti vielä kirjoittaman että tuo pitkulainen vuoka on ihana...mullakin on tuon mallinen...pitääkin kaivella yläkaapista taas käyttöön. Muistan omasta lapsuudestani että koti-kotona tehtiin tämän mallisia kakkuja, tosin silloin vuoka oli ihan vaan alumiinia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pitkulainen vuoka on äitini. Ja juuri noita vanhoja hyviä maustekakkuja on meillä tehty tuohon vuokaan. Lapsuudesta minäkin jo tuon vuoan muistan.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥