tiistai 14. toukokuuta 2013

Mansikkamarmoroitu juustokakku


Äitienpäiväkakkua toimitti tänä vuonna tämä Kaakao kermavaahdolla -blogista bongattu resepti. Joitakin muutoksia tein nyt tähän ohjeeseen, eli esim. mansikkasosetta tein puolet vähemmän. Kakun suhteen kaikki tuntui menevän pieleen, syy ei todellakaan ollut ohjeessa vaan leipurissa. Väsyneenä ja nuhaisena yritin tehdä montaa asiaa kerralla, joten keittiössä syntyi aikaiseksi mieletön kaaos. Kakku tummui hieman liikaa ja reunat juuttuivat vuokaan kiinni, mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun. Tosi ihanaa oli kakku ja ihan pakko oli ostaa rasiallinen espanjalaisia mansikoitakin kakun koristeeksi. Täytteen tein suomalaisista pakastemansikoista.

Mansikkamarmoroitu juustokakku

Pohja:
50 g leivontamargariinia
25 g sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
100 g vehnäjauhoja

Nypi margariini ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Taputtele seos halk.24 cm irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle. Töki pohjaan haarukalla muutamia reikiä ja esipaista 175 asteisessa uunissa 8 minuuttia. 

Mansikkasose:
200 g pakastemansikoita
20 g sokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl maissitärkkelystä

Keitä mansikoita sokerin ja sitruunamehun kanssa kattilassa, kunnes mansikat ovat pehmenneet. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja keitä vielä hetki, kunnes seos hieman paksuuntuu. 

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl vispikermaa
120 g sokeria
2 munaa
3 tl sitruunamehua
40 g maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria

Notkista tuorejuustot kulhossa ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää seokseen sokeri, kananmunat, sitruunamehu sekä vaniljasokeri ja sekoita massa tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon vatkattu kerma ja kaada suunnilleen puolet valmiista täytteestä hieman jäähtyneen pohjan päälle.

Tiputtele täytteen päälle mansikkasosetta lusikalla ja tee pintaan haluamiasi kuvioita pienellä tikulla tai vaikkapa lusikan kapealla päällä. Lisää loput juustotäytteestä kuvioidun pinnan päälle ja tee uudestaan samanlaisia kuvioita mansikkasoseen ja tikun avulla.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kakun voi peittää paiston lopussa foliolla, jotta se ei tummu liikaa. Valmis kakku hölskyy keskeltä hieman uunista tullessaan. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä. Juustokakut on ihania.:) Kovin teki mieli ostaa jo mansikoita, kun tosi hyvän näköisiä ulkolaiset on. Onneksi jäi kuitenkin ostamatta, kun sitten olisi pitänyt tehdä jotain makeaa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Onhan ne, aika raskaita tosin. Juustokakkuja syödessä ei kannata kaloreja laskeskella. Usein ei onneksi tule tehtyä.;)

      Poista
  2. Näyttää ihanalta! :) Kohta saadaan onneksi kotimaista mansikkaa joka on täynnä makua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!:) Niinpä, ihanaa että kohta on kotimaista mansikkaa tarjolla. Sitten täytyy heti tehdä mansikkakermakakkua.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥