lauantai 4. toukokuuta 2013

Parsapizza


Tämä resepti on Koti ja keittiö -lehdestä, numerosta 4/2013. Onneksi näin näitä erittäin keväisiä pizzoja Kotona kokataan ja leivotaan -blogissa. Kävin heti ostamassa tuon lehden, jossa oli muutama muukin kokeilemisen arvoinen resepti, kuten tämä siemen-jogurttileipä

Vapunpäivänä olikin oiva tilaisuus ryhtyä tekemään tällaisia hieman erityisempiä juttuja. Ystäväni miettikin jo tämän kokeilemista, tosin vaihtamalla pepperoni-makkarat tomaatteihin. Ihan hyvin pepperonit voi korvata jollain muullakin ainesosalla, jos ei halua lihaa käyttää!

Moderni parsapizza
3 keskikokoista pizzaa

Pizzapohja
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoja

Täyte
4 rkl valkosipulilla maustettua oliiviöljyä
100 g pepperoni-makkaraa
1 pkt (125 g) mozzarellaa
300 g keitettyä vihreää parsaa
3 dl raastettua parmesaania
3 kananmunaa
(sormisuolaa)
rouhittua mustapippuria
n. 3 dl rucolanlehtiä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kolme keskikokoista pizzapohjaa.

Pirskottele maustettu öljy pizzapohjille. Lado päälle pepperonit, pieneksi kuutioitu mozzarella ja halkaistut parsat. Ripottele päälle parmesaania. Riko päällimmäiseksi munat. Voit halutessasi kääntää taikinan reunoja hieman, jotta kananmunat eivät valu pellille.

Paista pizzat 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi, n. 5 min. Mausta valmiit pizzat mustapippurirouheella ja sormisuolalla. Viimeistele rucolalla.


17 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. On kyllä varmasti herkullisia:)

    VastaaPoista
  3. Vaan onpas jänskän oloinen parsaleivonnainen. Parsasta tykkäämme, joten kokeiltavahan tätä on. Kiitos taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin jänskä, että piti heti kokeilla. Vähän emmin, että mitä mahdan tykätä, mutta TYKKÄSIN!

      Poista
  4. Oi voi, miten herkulliselta näyttää. Tuo ylempi kuva varsinkin on tosi kaunis ja houkutteleva. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Rucola saa pizzan näyttämään ihan erilaiselta, kerrassaan upealta!

      Poista
  5. Todella ihanan näköistä, ja kiva, uudenlainen pizza.:) Harmi, kun tuli kaikki parsat jo jääkaapista syötyä. Täytyy katsoa, jos vielä parsaa saa edullisesti, niin pitää kokeilla tätä.:)

    VastaaPoista
  6. Kiitos.:) Toivottavasti saat vielä parsaa halvalla hinnalla, tämä on kyllä kokeilemisen arvoinen resepti.:) Ihanaa oli vapunpäivänä herkutella tällaisella uudenlaisella herkulla, johon en itse ollut vielä törmännyt.:)

    VastaaPoista
  7. Hei! Todella kauniita ja inspiroivia reseptejä! Kirjauduin siis lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos paljon, kiva että liityit lukijaksi. Tervetuloa mukaan!:)

      Poista
  8. Tosi ihana ohje, kiitos tästä, kokeiluun menee. Parsareseptejä on jonkinverran, mutta jotain uutta jo kaivattiinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu, kiva kuulla.:) Kokeile ihmeessä, parsareseptejä aina keväällä kaipailee, jotain uusiakin.:)

      Poista
  9. Näyttääpä herkulliselta! Ja muutenkin sulla on paljon kivoja suolaisia reseptejä täällä blogissasi :) ja kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tämä näytti herkulliselta ja pizza olikin oikein hyvää, aivan erilaista kuin pizzapaikoissa yleensä.:)

      Poista
  10. Moi! Kokeilin näitä tänään omalla versiollani (eli mitä jääkaapista löytyi) ja olivat aivan sairaan ihania!!! Pohjassa oli ihana koostumus! Laitan blogiinkin ne tässä joku päivä ja laitan siihen myös linkin sinun blogiin. Kiitos ihanasta ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että resepti miellytti.:) Tuo pizzapohja oli tosiaan koostumukseltaan ihana, tulen varmasti käyttämään tätä hyväksi havaittua pohjaa jatkossakin pizzaa tehdessä.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥