perjantai 3. toukokuuta 2013

Siemen-jogurttileipä


Tämä kiva ja hieman erilainen leipäohje löytyi Koti ja keittiö -lehdestä. Meiltä sattui löytymään vain auringonkukansiemeniä ja cashewpähkinöitä, mutta esim. pinjan- ja kurpitsansiemeniä kannattaa käyttää jos niitä kaapeista löytyy.

Siemen-jogurttileipä
1 leipä

2 ½ dl maustamatonta jogurttia
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 tl hunajaa
2 dl sämpyläjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Väliin
noin ½ dl siemensekoitusta

Päälle
maitoa
siemensekoitusta

Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Lisää suola ja hunaja. Lisää jauhot erissä taikinaan. Lisää öljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota 30 - 45 minuuttia. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ripottele väliin siemeniä ja kääri löysästi rullalle. Laita leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota hetki. Voitele maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista leipää uunissa 200 asteessa 25 - 30 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Tällaiset rullattavat leivät on kyllä hyviä! Mä suunnittelin huomiseksi yrttitäytteistä leipää, mutta ehkä sinne vois just jotain siemeniä ja pähkinöitäkin laittaa. Tosi herkullinen kuva! :-) Ja alempana oleva perunasalaatti näyttää kans ihan taivaalliselta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Yrttitäytteinen leipä kuulostaakin tosi herkulliselta.:) Onneksi tällaiset reseptit ovat niin helposti varioitavissa. Täytteitä voi laittaa sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.:)

      Poista
  2. Aivan ihanat nämä sivusi.
    Vesi herahtaa kielelle näistä upeista kuvistasi.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvältä.:) Tykkään, kun leivässä on pureksittavaa, siemeniä tai pähkinöitä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tämä on kiva ohje, jogurtti antaa hieman happaman maun leipään ja todella mehevän koostumuksen. Leipään on kiva lisätä siemeniä ja pähkinöitä pureksittavaksi.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥