maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus 2013

Kukat vanhassa kahvipannussa

Juhannus vietettiin rauhallisissa merkeissä mökillämme järven rannalla. Saunottiin, syötiin, juotiin kakkukahvit ja vietettiin aikaa pihalla erilaisissa harrastuksissa, kuten jousiammunnassa ja tikanheitossa. Kissatkin olivat mökillä mukana, joten koko joukko oli kasassa. 



Äitini tekemää vihreää salaattia raikasti vesimeloni, viinirypäleet ja omena.


Juhannusaattona söimme porsaan ulkofilepihvejä, uusia perunoita, grillimakkaraa, hedelmäistä salaattia, tonnikala-pastasalaattia sekä tomaatti-mozzarella pastasalaattia. Kalaa olemme syöneet koko kevään ja alkukesän, joten tällä kertaa keskityttiin vain lihoihin ja salaatteihin, no silliä meillä sentään oli.


Juhannuspäivänä grillattiin porsaansisäfile, halloumijuustoa sekä koskenlaskija-pekoni herkkusieniä. Nam! Juomaksi tehtiin mm. Mojitoja ja mansikkakermakakku kruunasi kahvihetken. Kaikki tehtiin yhdessä ja syötiin yhdessä. Oikein makoisa ja leppoisa juhannus!


Mökkioloissa drinkit tehdään "mihin sattuu"-laseihin.

Mojito (Drinkkiklubi)

4 cl vaaleaa rommia
2 cl limemehua
10 kpl mintunlehtiä
2 tl sokeria
10 cl soodavettä

Laita lasin pohjalle 2-3 limelohkoa, sokeri ja mintunlehdet, murskaa limet kunnolla, täytä jäämurskalla ja pidennä soodavedellä. Tarjoile pillin tai lusikan kera.

8 kommenttia:

  1. Kyllä on ollut herkulliset ruoat, ja niin värikästäkin.:) Meilläkin oli oikein rauhallinen ja rento juhannus kotinurkilla. Pari päivää pystyttiin olemaan tekemättä lähes tulkoon mitään. Ruoanlaittoa ja saunan lämmitystä lukuun ottamatta.;) Ruokaakin laitoin tänä juhannuksena vähemmän kuin aiemmin ja hyvin vain simppeliä kesäruokaa, että itsekin saa vähän huilitaukoa tuolta keittiön puolelta. Kaikesta huolimatta jääkaappi oli tupaten täynnä eikä nälkää nähty.;)

    Mojitoa on pakko tehdä ensi viikonloppuna. Viime kesänä viimeksi niitä on nautittu. Alkaa jo pelottamaan, että ehtii kesä mennä ohi ilman.;) Nätti "mihin sattuu" -lasi. Tuosta saa hyvän otteen, vaikka joisi useammankin.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia.:) Tosi maukasta oli! Rauhallinen juhannus kuulostaa hyvältä! Sauna ja hyvä ruoka olivat meilläkin juhannuksen kohokohtia. Mieluusti mökille jäisi pidemmäksikin aikaa, mutta paluu arkeen koitti ja nyt hikoillaan töissä sekä kotona.;) Tänäänkin piti käydä ulkona syömässä, kun en viitsinyt tässä "saunassa" ruveta enää illalla väsyneenä mitään kokkaamaan.;)

      Ensi viikonloppuna täytyy kyllä suunnata taas mökille, vaikka niitä mojitoja tekemään. Totta, nuo lasit ovat muuten käteviä! Veljeni kaverit olivatkin rikkoneet yhden suoran lasin ollessaan mökillä.;D

      Poista
  2. Ihanat juhannusherkut, näistä tulee aina napsittua jotain vinkkejä itsellekin :)

    VastaaPoista
  3. aivan ihanat herkut ja samaa katsoin,että nätti lasi missä tuo juoma on :D meilläkin mökillä on astiat ihan eriparisia ja monen sorttisia muutenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä ruoka maistuikin hyvältä saunan jälkeen, kauniissa maisemissa ja hyvässä seurassa.:) Mökillä on oikeastaan ihanaa juuri se, ettei mikään tavallaan sovi yhteen ja juuri siksi kaikki sopii niin hyvin yhteen.;D

      Poista
  4. Niinpä,mökillä on aina se oma tunnelmansa,huomaa, että tiettyjä juttuja ''kaipaa''silloin kun niitä ei käsillä ole...mielestäni mökki on on eri asia kuin esim.huvila ;D tai miellän ne siksi,en voi ymmärtää miksi mökillä pitäisi olla esimerkiksi jotain desing astioita tai huonekaluja(mutta tämä on tietysti minun mielipiteeni)ja vanhat asiat/astiat ovat asia erikseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän perhe on juuri sitä mieltä, että mökin kuuluu olla mökki, ei mikään huvila.;) Kotiakin osaa taas arvostaa ihan eri tavalla, kun ei ole kokoajan samat asiat tarjolla. Mökiltä kaipaan paljon asioita, ja keväällä on ihana laittaa mökkiä kesäkuntoon ja huomata, että kaikki tutut tavarat ovat tallella.:) Taas olisi tehnyt mieli jäädä mökille, mutta välillä on tultava kotiinkin...

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥