sunnuntai 16. kesäkuuta 2013
Kaalipata varhaiskaalista
Ties monettako kertaa jo tänä kesänä syötiin varhaiskaalista tehtyä muhennosta / pataa. Kaalista vaan tykkään sen verran paljon, että sitä tulee usein käytettyä. Tehdään useimmiten muhennosta tai laatikkoa. Varhaiskaalista tulee myös hyvä Coleslaw. Tämän reseptin nappasin mukaani Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista ja tällä ohjeella teen kyllä vielä monta kertaa, sen verran hyvää taas oli. Yleensä tosin teen ihan näppituntumalla. Usein tulee laitettua joukkoon myös uuden sadon perunaa tai puuroriisiä. Kermatilkankin olen joskus laittanut joukkoon.
Helppo ja nopea kaalipata
400 g naudan paistijauhelihaa
6 kpl pieniä uusia sipuleita varsineen
n. 600 g kotimaista varhaiskaalia
3-4 porkkanaa kuorittuna + viipaloituna
1 dl vettä
siirappia
(suolaa)
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta
paprikajauhetta
kuivattua meiramia
sitruunapippuria (tai musta- tai valkopippuria)
Ruskista jauheliha + sipulit kuumalla paistinpannulla. Lisää porkkanapalat mukaan freesaantumaan. Lisää paloiteltu kaali, mausteet ja vesi. Hauduta kannen alla kypsäksi n. 25 min välillä sekoitellen. Tarkista maku ja lisäile mausteita tarpeen mukaan. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää tosi hyvältä. Kaalia ja varsinkin varhaiskaalia meilläkin käytetään paljon. Ja tähän aikaan vuodesta tehdään paljon coleslawta. Se vaan on niin hyvää.:) Usein kaalia ihan vain paistetaankin lisukkeeksi. Mausteeksi suolaa ja ehkä loraus soijaakin.
VastaaPoistaKiitos.:) Varhaiskaalia tulee käytettyä paljon, tämä on oikea "kaalipitäjä", kaupasta saa lähitilalta tuotua varhaiskaalia, ja sitähän tulee käytettyä koko kesän hullun lailla!;) Pitääkin tehdä taas coleslawta.:) Hyviä lisukkeita kaalista saa.
PoistaNäyttää kyllä herkulliselta. Tämä resepti menee kyllä kokeiluun. Kaaliruuat on minun kerkkuruokia:)
VastaaPoistaJa oli herkullista. Pienellä porukalla tuhottiin koko pannullinen ruokaa.;)
PoistaKaaliruoat ovet herkullisia!
VastaaPoistaNiin ovat, mahtavaa kesäruokaa!
PoistaNam, nam ja nam....ja maustetuilla juustoillakin (jo pienilläkin määrillä) saa kivaa vaihtelua. Riisiversiota teen kans...perunaa en niinkään, kun muutoinkin syödään perunaa kovin vähän.
VastaaPoistaKiitos taas ohjeesta. Olipahan vaan hyvää! Jotain maustettua juustoa voisikin seuraavalla kerralla kokeilla tämän joukkoon.
PoistaIhanan perinteinen ruoka!
VastaaPoistaKyllä! Perinteinen on parasta, vaikka tykkään kokeilla paljon uusiakin juttuja.:)
PoistaMyös minun suurta herkkua, varhaiskaali on nopeammin kypsyvä muuhun aikaan haudutan tunnista puoleentoista. Nopea valmistaa vaikka moni toisin luulee :)
VastaaPoistaTotta, talvella kaaliruokien täytyykin antaa muhia kunnolla. Varhaiskaalista sen sijaan saa ruokaa nopeasti. Tätä pataa meillä on tehty jo monta kertaa ja nytkin ainekset odottavat jääkaapissa, kun maanantai-iltana täytyy saada ruokaa nopeasti.
PoistaTätä täytyy kokeilla:)
VastaaPoistaKokeile vaan!:)
PoistaKyllä kaali ruuat ovat hyviä. Äitini oli karjalaisia ja opin pienistä syömää n kaali ruokia.
VastaaPoista