perjantai 14. kesäkuuta 2013

Savusilakkasalaatti


Herkuteltiin taas iltapalaksi salaattia, tällä kertaa savusilakoista tehtyä. Kokosin salaatit suoraan lautasille. Hyödynnän usein kesällä eilisen päivän perunat erilaisiin salaatteihin, niin tälläkin kertaa.

Savusilakkasalaatti

Kahdelle lounaaksi tai iltapalaksi

pieni kerä jäävuorisalaattia
pätkä kurkkua
miniluumutomaatteja
savusilakoita
pari uutta perunaa
kotijuustoa
muutama mansikka
kourallinen rucolaa
sitruunapippuria
(sitruuna)oliiviöljyä
(valkosipulisalaatinkastiketta)

Huuhtele salaatti, kurkku ja tomaatit. Revi tai pilko salaatti ja aseta se lautasille. Puolita tomaatit ja viipaloi tai kuutioi kurkku. Viipaloi keitetyt, jäähtyneet perunat. Perkaa savusilakat. Viipaloi myös mansikat ja kotijuusto. Kokoa salaatti, savusilakat tulevat päällimäiseksi. Viimeistele rucolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

8 kommenttia:

  1. Ihana salaatti.Kotijuusto on lempparia ja joskus aikoinaan silakoitakin savustettanut olen. Nyt ei kanssasyöjä niistä niin välitä, siksi tyydyn silloin tällöin ostamaan kaupasta valmiiksi savustettuja ja herkuttelen ihan yksin niillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kotijuustoa ja savusilakoita sattui kaupassa olemaan, joten päätyivät illan herkutteluihin.

      Poista
  2. Maukas salaatti. Minäkin pidän kotijuustosta. Aina joskus sitä täytyy ostaa ja herkutella. Keitetyt, uudet perunat sopivat vaikka mihin vielä seuraavanakin päivänä. Kylmänä tai lämmitettynä.:)

    Nyt on pakko aloittaa ruoanlaitto. Tuli niin kova nälkä, kun tässä ruokajuttujen parissa vierähti aikaa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin tulee ostettua kotijuustoa, mutta aina välillä kaupassa sitä on ja sitten tulee ostettua ja herkuteltua.. Voin syödä sitä ihan sellaisenaan, salaatissa, mansikoiden kera.. Ihana herkku! Uudet perunat hyödynnän usein myös lisäkkeeksi seuraavana päivänä niin, että paistan perunalohkot vain pannulla voissa kesäsipulien kanssa... Voi että kun on sitten hyvää.;)

      Poista
    2. Uusista perunoista tulee kaikkein parhaimmat paistinperunat. Tänään onkin niitä vuorossa, kun eilen keitin perunoita ison kattilallisen ihan tarkoituksella. Kohta pitää myös kokeilla sitä perunasalaattia, mihin tuli Dijonin sinappia ja aurajuustoa. Juhannuksena varmaan.:)

      Poista
    3. Kyllä, niin tulee. Välillä ihan Toivon, että perunoita jäisi, jotta saisin seuraavana päivänä paistinperunoita.;) Kokeile ihmeessä sitä salaattia, luulenpa että on teidän makuunne sopiva.:)

      Poista
  3. Jee, salaatteja! Salaattiperjantaille vinkkiä korvan taakse ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatit ovat maistuvia, etenkin kesällä menevät ateriasta! Juhannukseksi tehtiin kolmea erilaista salaattia, joista lisää myöhemmin.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥