keskiviikko 14. elokuuta 2013

Äidin parhaat letut


Armeijasta lomille tulleen pikkuveljen toiveesta paistelin tavallisia lettuja mökillä ja tällä kertaa otin reseptin Valion laktoosittoman maitojuomapurkin kyljestä. Sen verran kuumaa touhua tuo letunpaisto kuitenkin on, etten taida enää tänä kesänä niitä paistella! Toiveena olisikin, että perheen miesväki tekisi rantaan paikan muurinpohjalettujen paistamiselle..

Äidin parhaat letut
laktoositon
16 - 20 isoa lettua

4 munaa
1 l Valio Eila Laktoositon maitojuomaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl Valio Oivariini juoksevaa

Paistamiseen
Valio Oivariini juoksevaa

Aloita lettujen teko vatkaamalla munien rakenne rikki.
Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini. Anna lettutaikinan turvota 30 min.
Paista isoja tai pieniä lettuja paistinpannulla tai muurinpohjapannulla.

- Jos paistat jälkiruokalettuja, lisää taikinaan 1 - 2 tl vaniljasokeria tai ripaus kardemummaa.
- Korvaa halutessasi osa lettutaikinan jauhoista ohrajauhoilla, esim. 3 dl vehnäjauhoja ja 2 dl ohrajauhoja.

Tarjoa lettujen lisänä:
- Valio Laktoositonta vispikermaa vaahdotettuna ja sokerilla maustettuna.
- Valio vaahtoutuvaa mansikkakermaa laktoositon
- Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9% laktoositon
- Valio maustettua rahkaa makea mansikka, vanilja, kuningatar tai sitruuna (laktoosittomia), lisänä vaahtera- tai ruokosokerisiirappia.
- jäätelöä
- marjoja ja/tai hilloa

7 kommenttia:

  1. arvaa vaan alkaako tekemään mieli ;) on se kyllä kuumaa puuhaa,voi kun saisikin muurikkapannun ja paikan,maalla kotona tehtiin sillä aina juhannuksen letut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän lettuja voisi syödä vaikka joka päivä, jos joku paistaisi.;) Kummasti se veljenikin kaipailee tavallisia asioita, jotka eivät ole tällä hetkellä niin hyvin saatavilla, kuten siskon tekemiä lettuja!

      Muurikkapannukin meiltä löytyy jo, se on ollut varaston uumenissa vuosikausia, kun ostimme sen jo edelliseen kesäpaikkaamme. Olen ehdotellut, että rannan grillipaikkaa pitäisi hieman parannella ja sinne täytyisi paikka muurikalle vihdoin saada! Noh, ehkä ensi kesänä.:D

      Poista
  2. Lätyt on kyllä hyviä. Ostin lomareissulta oikean lättypannun, semmosen matalareunaisen. En tiedä oliko hyvä ostos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen lettujen ja pannukakkujen ystävä, voisin niillä aloittaa vaikka jokaisen aamuni! Onneksi lettujen paisto on aikaa vievää hommaa.;) Varmasti oli hyvä ostos, oma lettupannuni on viime vuoden joululahja vanhemmiltani. Se oli toivottu lahja!:)

      Poista
  3. Letut on sellaisia, ettei niihin kyllästy ikinä.:) Turhan harvoin vain vaivaudun niitä paistamaan, melkein ennemmin tulee laitettua pannari uuniin, niin välttyy paistamisen vaivalta. Muurinpohjaletut jäi tänä kesänä vallan paistamatta. Jotenkin ollut vain niin kiirettä, ettei ole ehditty grillailemaankaan paljon. Tietysti vieläkin voisi mennä muurinpohjalettuja paistamaan. Ei se vaatisi kuin taikinan teon ja sitten vain grillikatoksessa muurikkapannu esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllästy ei! Nyt on meillä tehty niin monta kertaa lettuja, että kaipaan jo uunissa paistettua tavallista pannukakkua. Se on mielestäni loppujen lopuksi kaikkein parasta! Muurinpohjalettujakin ehkä tänä kesänä vielä saadaan, tosin silloin en niitä itse paista. Katsotaan nyt.;) Meillä on nyt tänä kesänä grillattu paljon, alamme vasta päästä jyvälle koko touhusta, niin innostus ei ole laantunut.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥