perjantai 27. joulukuuta 2013

Tosivegen keksit


Jouluksi tein tänä vuonna Paraisten piparkakkujen lisäksi kahdenlaisia helppoja keksejä Emäntänä Olga-kirjasta. Kirjassa Olga kertoo tästä reseptistä näin: "Nämä vegaaniset keksit syntyivät äkillisestä, lähes epätoivoisesta illan makeannälästä, kun lapset olivat jo nukkumassa." Näihin kekseihin ei tarvinnut mitään ostaa kaupasta, tällaisia perusraaka-aineita löytyy melkein aina kaapista. Ostin ennen joulua ison pussin Reilun kaupan sultanarusinoita, ja nyt niitä on tehnyt mieli laittaa joka paikkaan!

Tosivegen keksit

1 dl rusinoita
½ dl täysjyväspelttijauhoja
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl intiaanisokeria
½ tl suolaa
½ tl kanelia
3/4 dl rypsiöljyä tai sulatettua margariinia
½ dl soijamaitoa (myös tavallinen maito käy)

Sekoita kaikki aineet huolellisesti keskenään. Jaa taikinasta uunipellille n. 12 kekoa. Paista 175 asteessa 13 - 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥