lauantai 1. helmikuuta 2014

Inkiväärikakku


Muistelimme Katjan kanssa, että tämä inkiväärikakun ohje olisi ollut Valion piimäpurkin kyljessä. Sitä ei tullut otettua silloin talteen, ja kun nyt rupesin leipomaan kakkua - ei ohjetta enää löytynyt Valion piimäpurkista. Valion nettisivuilta melkein sama ohje kuitenkin löytyi. Erona vain oli käytetty neste, joka tässä ohjeessa oli kuohukermaa. Minä käytin hankkimaani piimää.

Kakku on helppotekoinen ja lämpimän mausteinen. Appelsiini maistuu selkeästi ja tekee kakusta raikkaan.

Inkiväärikakku

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voita
2 dl kuohukermaa (tai piimää)
2 dl (250 g) appelsiinimarmeladia
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2  tl jauhettua inkivääriä
2  tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula-kerma-marmeladiseos vuoroin keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakkutaikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 min tai kunnes kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

10 kommenttia:

  1. Mulle ihan uusi kakkututtavuus... vienä ohjeen mukanani ja kokeilen lähiaikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan. Kivan keväinen ja pirteä, erilainen kakku.

      Poista
  2. kiva ohje,voisin myös kokeilla... inkivääriä ostin joulun aikaan,eikä sitä paljon tule käytettyä...vaikka ei kai se miksikään mene kaapin perukoilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nuo mausteet ruukaavat säilymään monta vuotta, kun vaan säilyttää tiiivisti pakattuna, valolta suojattuna. Suosittelen kyllä silti kokeilemaan tätä kakkua.:)

      Poista
  3. Kivan makuinen kakku tämä on, ja yleensä näissä nesteen voi hyvin korvata jollain muulla. Piimä onkin useimmiten kaikkein parhaimman makuista kakuissa ja piirakoissa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin voi korvata nesteen piimälläkin, tai jollain muulla maitotuotteella. Piimäleivonnaiset ovat meidän suosiossa. Säilyvät hyvin ja maistuvat parhaimmilta.:)

      Poista
  4. Heti piti tulla tsekkaamaan nämä sun kuivakakut, tämä näyttää aivan tosi ihanalta, täytyykin heti testata! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, siisti juttu! Kannattaa kokeilla. Tämä on raikkaan appelsiininen kakku! Valion ohjeet ovat usein toimivia, niin tämäkin.:)

      Poista
  5. Nam, kuulostaa todella herkulliselta! Tämä meni kirjanmerkkeihin, jos tulisi jo vaikka ens viikonloppua tätä testattua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit mieleisesi ohjeen. Kokeile pois.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥