lauantai 22. helmikuuta 2014

Lemon Posset


Vihdoin meilläkin kokeiltiin tätä viime kesänä suosioon noussutta Brittiläistä sitruunavanukasta. Minä tuppaan usein vähän pettymään näihin jo valmiiksi hehkutettuihin, suosittuihin resepteihin ja niin kävi taas tämänkin kohdalla. Olemme suuria sitruunanystäviä, mutta tämä jälkiruoka ei vaan meillä jostain syystä toiminut. Jälkiruoka on hyvin kermaista ja makeaa, mutta samalla todella kirpeää ja hapanta. Itse pitäydyn jatkossa miedomman makuisissa jälkiruoissa, kuten Pannacotassa, jota suorastaan rakastan. Näyttävän näköiset jälkiruoat Brittiläisestä sitruunavanukkaasta saa.

Lemon Posset 

4 - 6 annosta
Glorian ruoka & viini 2/2012

4 dl kuohukermaa 
1 ½ dl sokeria 
1 dl sitruunamehua (n. 1,5 sitruunaa)


Purista sitruunoista mehu. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kolmisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunamehu joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua.  Kaada seos neljään (tai jos teet hitusen pienempiä annoksia, niin kuuteen) pieneen lasiin. Peitä lasit kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään. Hyydytä vähintään kolme tuntia.

11 kommenttia:

  1. Hei, kerrankin yksi asia, missä meillä ei mene maut yhteen.;) Minä pidän lemon possetista, enkä ole koskaan huomannut, että se olisi liian kirpeää ja hapanta. Juuri sopivan sitruunaista. Mahtaisiko teillä toimia joku muu sitrushedelmä paremmin? Lime, greippi? Appelsiinistakin tulee hyvä, silloin ei ainakaan tule mahdottomasti hapokkuutta.

    Kuva on ihana ja onnistunut.:) Lasiastioita on aina hankala kuvata heijastumien takia, mutta olet onnistunut ihan nappiin. Ja tykkään tuollaisista mustataustaisista kuvista, niin kuin varmaan olet huomannut.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, meillä on hyvin samantyyppinen makumaailma. Eihän tämäkään pahaa ollut, kyllä sen söi. En kuitenkaan ehkä uudelleen tekisi jälkiruokaa ainakaan sitruunasta. Lime tai appelsiini voisi olla ne, joista tykkäisin enemmän. Luulenpa, että seuraavan kerran kokeiluun menee appelsiini. Juurikin sen takia, ettei sillä ainakaan tule liian hapokasta.:)

      Kiitos kehuista. Varmaan yksi parhaimpia ottamiani ruokakuvia.:) Kuvaa ei ole muokattu mitenkään. Meillä on sellainen tosi vanha tumma senkki, jonka päällä kuva on otettu. En enää voisi kuvitellakaan eläväni ilman pyöröpolarisaatiosuodatinta. Sen avulla voin itse päättää, että minkä verran haluan kuvassa näkyvän heijastuksia. Tästäkin kuvasta sain melkein kaikki heijastukset pois. Taustakin näyttää tuon filtterin ansiosta noin tummalta.:)

      Poista
    2. Pyöröpolarisaatiosuodatin? En ole tuollasesta kuullutkaan. Nyt meni hankintalistalle, jos sen avulla tosiaan saa noin hyvin heijastuksia pois.:)

      Poista
    3. Minä komppaan Katjaa vastauksellani.... meillä on tykätty KAIKISTA posseiteista mitä olen tennyt ja varsinkin niiden hapokkuuden takia. Makeus meinasi alussa minulla hieman tökkiä, vaan kun lisäkkeenä on ollut jotain ei makeaa ja lisuketta aika reilusti, esim mustikoita, niin ihanaa oli. Noista valmiiksi hehkutetuista ruoista minulle on karmaisevin ollut avocadopasta....olen tehnyt useamman kerran ja en vaan ymmärrä sen päälle.

      Poista
    4. Katja, laitoin sähköpostia tuosta polarisaatiofiltteristä.:)

      Minun täytyy kokeilla muita versioita. Ja täytyy kai tuota sitruunaistakin joskus kokeilla uudestaan... Voihan se maku muuttua.

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa ja näyttääkin , nam..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Todella sitruunaisen hapokasta jälkiruokaa. Marjoja kannattaa sen kanssa tarjoilla. Kesällä tuoreet mansikat olisivat kova sana!:)

      Poista
  3. oi on kyllä ihana kuva ja niin herkullisen näköinen jälkkäri...en ole vielä kokeillut minäkään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥