torstai 3. heinäkuuta 2014

Kermainen kaalilaatikko


Vaikka olinkin teini-iässä kouluruoan kannattaja ja pidin ruokaa ihan kelvollisena, kaalilaatikosta en koskaan oppinut vain pitämään, sellaisina päivinä söin mielummin porkkanaraastetta ja näkkäriä. Tiedän monta muutakin, joille koulun kaalilaatikko ei ole maistunut. Avomieheni esimerkiksi oppi syömään kaalilaatikkoa, kun maistoi oman äitini tekemää kermaista kaalilaatikkoa. Tänään tein taas pitkästä aikaa tuota herkkuruokaa, soitin tottakai ensin äidille puhelun "Mitä sä laitat sun kaalilaatikkoon?". Tämä kaalilaatikko on vaan niin herkullista puolukkasurvoksen kera! Raaka-ainelista ei ole pitkä. Tämä on vain niin maistuvaa varsinkin uudesta kaalista tehtynä, ettei yksinkertaisesti kaipaa mitään muuta tämän enempää, joku voi tietysti olla eri mieltä.

Kermainen kaalilaatikko

n. 1 kg kaalia
1,5 dl puuroriisiä
n. 3 dl vettä
1 iso keltasipuli
1 rkl juoksevaa margariinia
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 rkl jauhelihamaustetta
rouhittua mustapippuria
3 rkl tummaa siirappia
1 prk (250 ml) ruokakermaa

Hienonna kaali. Laita kaali ja vesi kattilaan ja mittaa puuroriisi joukkoon. Keitä seosta kunnes kaali on ruvennut pehmenemään, n. 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Kuori ja silppua sipuli. Paista jauheliha ja sipuli margariinissa paistinpannulla ja mausta suolalla, pippurilla sekä jauhelihamausteella. Yhdistä jauheliha kaalin joukkoon, kun vesi on melkein haihtunut. Lisää joukkoon ruokakerma ja siirappi. Laita kaali-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 30 - 45 min uunista riippuen. Tarjoa kaailaatikko puolukkasurvoksen kera.



Niin hyvää, ettei sanotuksi saa...

14 kommenttia:

  1. Slurps, kaalilaatikko on hyvää ilman kermaakin. En tosin ole edes maistanut kermalla höystettynä, voiko olla vielä parempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se. Omassa työssäni opin syömään myös lihaliemeen tehtyä kaalilaatikkoa. En voi ymmärtää, miten se koulun laatikko ei vaan toiminut!

      Poista
  2. Kaalilaatikko on parasta herkkua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Riisin tilalle sopisi myös ohra, uusi ihastukseni.;)

      Poista
  3. Superhyvää ruokaa. Kaikenlaiset kaalilaatikot. Teen myös samanlaista kermaista mitä sinäkin olet nyt tehnyt. Koti-kotona savossa tehtiin aina munamaitoinen kaalilaatikkoa ja pitkään olin sitä mieltä että ei ole sen voittanutta, vaan nyt teen ihan lihaliemipohjaisiakin, vaan kyllä kermalla pehmennetty on parempaa. Mulla on pöhkö maku, mutta tykkään enemmän hieman kovemmasta kaalista tehdystä mitä nopeasti kypsyvä varhaiskaali on... jotenkin tuntuu ettei se maistu laatikossa niin kaalille....saispas nyt lautasellisen kaalilaatikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä!:) Ja ihan samoilla linjoilla tunnutaan olevan tässä kaaliasiassakin. Tykkään kaikenlaisista kaaliruoista. Voi olla, että talvikaalista tulee parempaa. Kyllä oli kesäkaalistakin tehty tosi hyvää, en ollutkaan syönyt kaalilaatikkoa nimittäin vähään aikaan. Yleensä tulee tehtyä kesäkaalista keittoa tai muhennosta. Viimeeksi juuri tein muhennoksen, jonka joukkoon laitoin ohrahelmiä.

      Poista
    2. Voiko riisin korvata tattarilla

      Poista
  4. Mä en ole koskaan tehnyt kaalilaatikkoa, pitänee kai korjata tämäkin asia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin se täytyy korjata, kaalilaatikko on mahtava ja maistuva kotiruoka!:)

      Poista
  5. Ihanaa herkkua, tykkään kovasti, mutta minä olen tottunut tekemään kaaliruokia enemmän syksymmällä...hassua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tehdään kaaliruokia ympäri vuoden, ja talvellakin kaalilaatikkoa valkokaalista. Kesällä kuitenkin on pakko tehdä myös kaaliruokia, sillä varhaiskaali on niin hyvää. Siitä tulee tehtyä myös salaatteja.:)

      Poista
  6. Juuri tällainen kaalilaatikko on ihan parasta. Kermaa ja siirappia olla pitää.:)

    VastaaPoista
  7. Todella hyvä ohje, tuo mustkkasuun kaalilaatikko, kermaa ja siirappia siinä olla pitää ja pitkään hauduttaa. Nam, nam, helppoa, hyvää ja edullista ruokaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥