lauantai 8. marraskuuta 2014

Slaavilainen kanapata


Tätä maistuvaa ruokaa meillä on nyt tehty pariin otteeseen ihan lyhyen ajan sisään. Löysin reseptin Inkiväärihillo -blogista, ja noudatinkin Päivin hieman muuntelemaa ohjetta aika säntillisesti. Alkuperäinen resepti on Valion sivuilta. Valion reseptit ovat tuttuja ja turvallisia, joten enpä ihmettele että tämä on meillä niin tykätty broileriruoka.

Slaavilainen kanapata

450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
2 rkl juoksevaa margariinia 
1,5-2 dl vettä
1 prk smetanaa
1 prk tomaattipyrettä
1-2 valkosipulin kynttä
1 iso punainen paprika
1 iso keltainen paprika
1 iso sipuli
100 g Aurajuustoa muruna
mustapippuria

basilikaa

Hienonna sipulit. Ruskista broilerinsuikaleet ja sipulit tilkassa öljyä. Lisää vesi ja smetana, anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia. Lisää tomaattisose ja suikaloidut paprikat. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Lisää Auramuru ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.

Tarjoa keitetyn pastan tai riisin kera.

10 kommenttia:

  1. Tämä ruoka lukeutuu myös meillä tykättyihin broielriruokiin. Olen ekan kessan tehnyt näemmä huhtikuussa 14
    http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2014/04/slaavilainen-broileripata
    On hyvä ja nopeatekoinen ruoka.
    Käytän kans paljon valion ohjeita, ainakin ohjenuorana pikkasen muutellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valion reseptit ovat luotettavia ja usein meilläkin niitä käytetään ohjenuorana. Tosi usein meilläkin ohjeita tuunataan vähän omien sen hetkisten mieltymyksien mukaan ja joskus tehdään vaan perjaatteella "mitä kaapista löytyy", aina on yleensä maistuvaa ruokaa kuitenkin saatu.:)

      Poista
  2. Tervehdys Valiosta!
    Tosi kiva kuulla, että meidän palvelun slaavilainen kanapata resepti toimii ja maistuu!
    Broileripata onkin todellista retroruokaa. Klassikko, joka tunnetaan toisella nimellä Pustan pata.
    Broilerista saa monipuolisia ruokia, ja sen avulla voi vaikka "ruokamatkailla" ympäri maailmaa.
    Kannattaa kokeilla meidän koekeittiön muitakin luotettavia ja testattuja reseptejä, kuten http://www.valio.fi/reseptit/meksikolainen-kanapata/ tai hiukan enemmän aikaa vaativaa http://www.valio.fi/reseptit/intialaista-kanaa-pahkinakastikkeessa/ Maku varmasti palkitsee tekijänsä ja kiitosta sataa.

    Maistuvin marraskuisin terveisin
    Taina Lampela-Helin
    viestintäpäällikkö
    Valio Oy, viestintä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä. Muitakin broileriruokia on meillä lähiaikoina kokeiltu ja kokeillaan tulevaisuudessakin.:)

      Poista
  3. Kiva, simppeli resepti, jossa kaikkia aineksia löytyy meillä jääkaapista todennäköisesti ilman erillistä kauppareissuakin. Menee kokeilulistalle!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Toivottavasti tykkäätte, meillä tämä on ollut oikein pidetty ruoka.:)

      Poista
  4. Täytyy ottaa testaukseen ! Hyvän näköistä!

    VastaaPoista
  5. Näyttää ja kuulostaa hyvälle! Pitää kokeilla. Valion reseptit kyllä toimivat aina.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin Valion broileriruoka oli ihanaa, suosittelen.:) Valion ohjeet toimivat niin makeissa kuin suolaisissa resepteissäkin.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥