sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Juustoiset kasvispihvit


Tein äsken niin hyviä kasvispihvejä, että vieläkin hymyilyttää! On mukavaa, kun löytää inspiraation ruoanlaittoon ja vielä onnistuu kertaheitolla, suorastaan yli odotusten. Eilinen metsäretki taisi tehdä hyvää mielelle. Metsässä liikkuminen on suoranaista sielunhoitoa. Vietimme aikaa metsässä samoillen, ja nuotiolla paistoimme makkaraa ja söimme eväitä. Mökilläkin kävimme todistamassa aikaista kevättä, melkein kaikki vanha lumi on sulanut pois ja luonto on alkanut heräilemään. Keräsin mustikan oksia maljakkoon muistuttamaan rentouttavasta päivästä. Ihana ulkoilusää on ollut tänä viikonloppuna, katsotaan kauan se kestää, takatalvi ei kyllä enää innostaisi kun mieli on kääntynyt kohti kesää.


Juustoiset kasvispihvit
24 kpl
3 - 4 porkkanaa
3 perunaa
½ kesäkurpitsaa
1 punasipuli
2 pulleaa valkosipulinkynttä
½ dl öljyä
2 kananmunaa
½ dl ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl korppujauhoja
2 dl emmental juustoraastetta
½ dl parmesan juustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl kuivattua timjamia
1 tl provencale yrttiseosta

Raasta porkkanat, perunat ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset kulhossa. Lisää joukkoon öljy, kerma, jauhot, juustoraasteet ja mausteet. Sekoita huolellisesti. Paista pihvit voissa lettupannulla miedolla lämmöllä. Siirrä pihvit pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan ja jatka kypsennystä 175-asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia. Tarjoile kasvispihvit perunamuussin, salaatin ja kylmän jogurtti- tai kermaviilikastikkeen kera.

* Massan kuuluu olla löysää. Pihvit jämäköityvät paistettaessa, ja kääntäminenkin onnistui helposti. Pysyivät hyvin koossa ja pitivät muotonsa.


18 kommenttia:

  1. Tuo on ihan totta, että takatalvi ei kyllä enää yhtään innostaisi... Mutta kovin se äsken sitä lupaili säätiedotuksessa! :/
    Ei vitsi kun kuulostaa herkulta nuo pihvit! Tää pitää laittaa listaan "testaan kun isäntä on pois kotoa". Sillä on joku ihme pakkomielle että kasvisruoka ei voi olla hyvää ja aina pitää olla lihaa tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niinpä, ei yhtään kiva!:/ Ei nyt enää lunta ja pakkasia kaivata, kun on ollut aurinkoista ja +10 astetta lämmintä.:) Minä syötin miehellekin näitä pihvejä ja hänen mielipiteensä oli "vähän erikoisia mutta ihan ok". Aion kyllä jatkossakin jatkaa tätä siedätyshoitoa ja totuttaa miestä kasvisruokapäiviin. Aika mukisematta tuo mieheni on kaikkia kasvisruokia syönyt tähän mennessä mitä olen kokannut.;)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä ja tosi hyvät aineksetkin pihveissä.:) Hienot kelit oli koko viikonlopun ja edelleen jatkuu. Myöhemmät sääennusteet eivät vain kovin hyvää lupaa. Toivotaan, että ennusteet vielä muuttuu!:)

    VastaaPoista
  3. Voi miten herkullisia! Tässähän tulee vesi kielelle!

    VastaaPoista
  4. ihanan näköisiä kasvispihvejä,minun herkkuani :P

    VastaaPoista
  5. Oi nam nää on varmasti todella hyviä! :)

    VastaaPoista
  6. Tätä täytyy testata!

    VastaaPoista
  7. Heip! Mitenkä nää kestää pakastuksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasta nyt huomasin tämän kommentin, pahoittelut siitä. Mutta tuleville kerroille ja muillekin vastaukseksi, että kyllä voi pakastaa.:)

      Poista
  8. Nam kasvispihvejä! Muutin hiukan ohjettasi, punasipulin tilalle laitoin purjoa. Kesäkurpitsan korvasin palsternakalla ja parmesan juustoraasteen vaihdoin raejuustoon. Lisäsin myös vähän tuoretta inkivääriä makua antamaan. Nyt odotan, että taikina hiukan turpoaa ja kohta ruetaankin pihvejä paistamaan! Toivottavasti tulee hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Hyvältä kuulostaa! :) Tätä ohjetta kannattaakin soveltaa oman maun mukaiseksi. Itsekin teen aina näitä pihvejä vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy.:)

      Poista
  9. Parhainta kasvisruokaa! Vaatii puuhaa, mutta lopputulos palkitsee. Vähän lisäsin chilirouhetta, kun nuoriso tykkää:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥