sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Appelsiinikakku


Tein pääsiäiseksi Jaelin Appelsiineja ja Hunajaa -blogista löytyneellä reseptillä näitä ihania ja super meheviä appelsiinikakkuja. Kookos sopii tosi ihanasti raikkaan appelsiinin kanssa yhteen. Kakku on äärettömän helppotekoinen, ainut hieman aikaavievämpi osuus on mehun puristaminen appelsiineista, mehua kun tulee kakkuun nimittäin kaiken kaikkiaan 5 dl. Sain reseptillä kaksi keskikokoista kakkua. Tein kakut käteviin Eskimon pahvisiin paistovuokiin, jossa kakut voi kuljettaa, säilyttää tai pakastaa.

Appelsiini-kookos-mannaryynikakku

noin 2 ½ dl vehnäjauhoa
noin 2 ½ dl mannaryynejä
noin 2 ½ dl kookoshiutaleita
noin 2 ½ dl (ruoko)sokeria 

noin 2 ½ dl oliiviöljyä
noin 2 ½ dl appelsiinimehua
10 gr (2 tl) leivinjauhetta 

4 kananmunaa
2 appelsiinin kuoriraaste
kookoshiutaleita koristeluun 


Siirappiin tulee:
2 ½ dl appelsiinimehua
130 gr sokeria
muutama tippa sitruunamehua


Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään kulhossa. Kulhoon lisätään öljy, kuoriraaste, appelsiinimehu sekä kananmunat. Sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Kakku/kakut paistetaan 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia (paistoaika riippuu kakkujen koosta, tarkista kypsyys tikulla).

Kakun paistuessa valmistetaan siirappi keittämällä appelsiinimehua ja sokeria kiehumispisteeseen, jonka jälkeen siirappia keitetään vielä muutama minuutti ja annetaan sen hieman jäähtyä. Siirappia kaadetaan reilusti kuuman kakun päälle sen tultua uunista. 

Tämän kakun tulee jäähtyä kylmäksi ennenkuin se poistetaan vuoasta tai leikataan.

Appelsiineja ja Hunajaa blogin sanoin: "Siirappi kostuttaa kakkua ja antaa sille ihanan maun. Tätä voi tarjota vaikka leivoksen tapaan ja laittaa päälle kookoskermaa tai kermavaahtoa."

5 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoinen ohje...eikö oliiviöljy maistu,sekun on aika voimakasta...tykkäisin varmasti kun sitrusta sisältävät leivonnaiset on ihan lemppareita 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen käyttänyt samantyylisissä leivonnaisissa pari kertaa oliiviöljyä, eikä se mielestäni maistunut läpi. Toki tässä ohjeessa tuon oliiviöljyn voisi korvata jollain miedommankin makuisella öljyllä. Itse käytinkin tähän tavallista rypsiöljyä, jota kotona sattui olemaan. Unohdin vaan mainita sen.:))

      Poista
  2. Ok,kävi mielessä,että jospa appelsiini taittaakin sen maun jotenkin,sitä on ihan reilusti tässä...hassua miten minun hymiöt näkyy välillä kysymysmerkkeinä,en tiedä miten sinun koneella näkyy,mutta siis jos on epämääräisiä ruutuja + kysymysmerkkejä,ne on tabletilta laitettuja hymiöitä oikeesti 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että se on juuri niin kuin sanoit. Tähän tulee tosiaan reilusti appelsiinimehua, joten se varmasti peittäisi oliiviöljyn maun.

      Näin olen päätellyt. Tietokoneella blogeja selatessa älypuhelimella tai tabletilla jätetyt hymiöt näkyvät kysymysmerkkeinä ainakin meillä.☺

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥