perjantai 4. syyskuuta 2015

Kinkku-salamivoileipäkakku
Äitini 60-vuotisjuhliin tein myös Kinuskikissan reseptiä reippaasti mukaellen kinkku-salamivoileipäkakun. Lisäsin kakkuun yhden kerroksen, käytin moniviljapaahdon lisäksi ruispaahtoa ja muuttelin täytteitä reippaasti omaan makuumme sopiviksi. Käytin myös täytteisiin sekä kuorrutteeseen osittain majoneesia, koska se on mielestäni maukkaampaa kuin pelkkä tuorejuusto.

Kinkku-salamivoileipäkakku
16 hengelle
 
Leipäkerrokset: 
1 pkt Fazer iso ruispaahto
1 pkt Fazer iso moniviljapaahto
Kostutus:
2 ½ dl maitoa tai lihalientä

Kinkkutäyte:

200 g vähärasvaista palvikinkkua
1 ½ maustekurkkua
100 g purjoa
250 g yrttituorejuustoa

200 g ranskankermaa
2 tl sinappia

2 rkl majoneesia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Salamitäyte:
150 g salamin- tai meetvurstinsiivuja
2 punaista paprikaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa

2 rkl majoneesia
ripaus suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta

Kuorrutus ja koristelu:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl majoneesia
1 nippu persiljaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 ½ dl kurkkusalaattia
50 - 100 g HK Ohuen ohut Milanon salami

50 - 100 g palvikinkkua
50 - 100 g emmentaljuustoraastetta

Leikkaa kinkku, maustekurkku ja purjo pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon yrttituorejuusto, ranskankerma, majoneesi ja sinappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa ja mustapippuria.


Kuutioi salamin/meetvurstinsiivut ja paprikat. Yhdistä nämä ruohosipulituorejuuston, ranskankerman ja majoneesin kanssa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät tarjoilulautaselle kaksi rinnakkain, neljä peräkkäin. Kostuta maidolla tai lihaliemellä. Levitä päälle kinkkutäyte. Asettele päälle toinen kerros paahtoleipiä. Kostuta ja levitä päälle salamitäyte. Laita päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla. Laita kakun päälle leikkuulauta ja siihen kevyt paino. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Yhdistä koristelua varten maustamaton tuorejuusto ja majoneesi. Levitä tuorejuustoa kakun pintaan. Liimaa meetvurstit vieri viereen kakun pitkille sivuille. Koristele päädyt emmentaljuustoraasteella. Asettele päällisosaan persiljaruusukkeita, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja kurkkusalaattia. Halkaise meetvurstin- ja palvikinkunsiivut ja rullaa niistä koristeita.

* Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein voileipäkakkuun kolme kerrosta, sillä täytteitä oli melko paljon ja halusin kakusta muutenkin korkeamman ja näyttävämmän. Käytin ensimmäiseen väliin kinkkutäytettä, toiseen väliin salamitäytettä ja kolmanteen väliin jälleen kinkkutäytettä.


Tässä vielä kuvaa noista molemmista kakuista, joita äitini 60-vuotissyntymäpäivilleen toivoi.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥