perjantai 13. marraskuuta 2015

Mehevä kardemummakakku


Jos pidät kardemummasta, suosittelen kokeilemaan tätä kakkua! Kakku on todella helppo ja nopea tehdä. Otin ohjeen Liian hyvää -blogista. Alkuperäinen resepti on Kinuskikissan. Tätä on kokeillut moni muukin ja omalla kokeilulistallani tämä onkin tainnut olla siitä asti kun näin ohjeen Makunautintoja Mimmin keittiöstä blogissa.

Kaiken kaikkiaan voidaan kai todeta, että tämä on ollut tosi suosittu ohje. Anne totesi Liian hyvää -blogissaan, että tämä kakku on kuin pullan ja kakun välimuoto, ja se kyllä kuvaa ostuvasti tätä kakkua. Omasta mielestäni tämä kyllä voittaa jopa tavallisen pullan, ihan jo siitäkin syystä että tämä on niin helppo ja nopea! Näitä tekisi helposti joululahjaksikin valmiisiin pahvivuokiin.


Vinkki! Suosittelen käyttämään kakkuun kardemummarouhetta jota myydään muovisissa putkiloissa mauste- tai leivontahyllyssä, se on voimakkaamman makuista kuin pusseissa myytävä hieno jauhe!



Kardemummakakku
18-22 cm:n irtopohjavuokaan

150 g pehmeää voita tai margariinia (tai 1,5 dl Flora Culinessea)
1,5 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa

Pinnalle
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
1/4 dl raesokeria tai väriraesokeria


1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Itse sulatin tällä kertaa voin ja sekoittelin sokerien kanssa nopeasti - kummallakin tavalla onnistuu. Jos käytät juoksevaa rasvaa, vatkaa kunnes sokeri sulanut. Kardemumman voi lisätä jo tässä vaiheessa sekaan.

2. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten lisäysten välissä.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti vain kaikki sekaisin.

4. Vuoraa 18-22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Itse rytistelin paperin ensin käsin notkeaksi ja laitoin sitten vuokaan. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tasoittele vähän pintaa.

5. Sekoita hasselpähkinärouhe ja raesokeri ensin keskenään. Ripottele seos kakkutaikinan pinnalle. Paina kevyesti rakeita kiinni.

6. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla ylä/alalämmöllä noin 40-45 min. Pistä kakun keskelle pitkällä, puisella grillitikulla -jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.


Ensimmäiset vielä vähän lämpimät palat syötiin kylmän maidon kanssa. Illalla keiteltiin kahvit ja syötiin vielä toiset palat mehevää ja kardemummaista kakkua.

2 kommenttia:

  1. hep,minä rakastan kardemummaa ja sen tuoksua varsinkin...voin melkein tuntea tämän tuoksun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän siitä voi olla pitämättä.;) Minulle kardemumman tuoksu tuo mieleen lapsuuden ja äidin leipomat pullat.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥