sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Sitruunainen persikka-rahkakakku


Pitihän sitä Pääsiäiseksi jokin rahkaleivonnainen tehdä ja koska pidän muropohjaisista piirakoista pullapohjaisia enemmän, valitsin Maistuis varmaan sullekin -blogista Sitruunaisen persikka-rahkakakun ohjeen. Rahkatäyte oli raikkaan sitruunainen ja persikoita leivonnaisessa oli tarpeeksi sillä niitä tuli myös pohjan päälle, rahkatäytteen alle. 

Ostin kakkua varten ison purkin säilykepersikoita, mutta puolikkaat olivat ilmeisesti niin isoja, että niitä oli purkissa vain 7 kpl. Päätin hieman soveltaa ja laitoin myös pohjan päälle tulevat persikat viipaleina, jotta persikoita riittäisi myös pinnalle saakka.

Tätä tulen tekemään jatkossakin Pääsiäisenä tämän suosikkiohjeeni lisäksi, sillä sitruunainen persikka-rahkakakku sai kovasti kehuja kahvipöydässä ja oli kaikkien mieleen.

Sitruunainen persikka-rahkakakku

Pohja:
75 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl leivinjauhetta 


Täyte:
500 g rahkaa
1 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
2 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 iso prk (820 g) säilykepersikoita

Päälle:
säilykepersikoita

Kiille:
1/2 dl Hyytelösokeri Multia
1/2 dl vettä

Koristeeksi:
tomusokeria

Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sitruunan kuori sekä leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun pienen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Asettele pohjan päälle n. 8 säilykepersikan puolikasta. Sekoita kulhossa rahka, kuohukerma, sitruunan mehu, kananmunat, sokerit sekä perunajauho hyvin yhteen. Kaada rahkaseos vuokaan persikoiden päälle. Paista kakkua uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä 10 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten tarjoiluvadille. Leikkaa loput säilykepersikan puolikkaat ohuiksi siivuiksi ja koristele niillä kakun pinta. Mittaa pieneen kattilaan hyytelösokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä hetki, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen hetki jäähtyä ja lusikoi sitten persikoiden päälle. Siivilöi kakun reunoille tomusokeria koristeeksi.


9 kommenttia:

  1. On kyllä kaunis kakku <3 Mietin miehelle synttärikakkua ja tää vois olla hyvä vaihtoehto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi.:) Tämä on kyllä herkullinen ja raikas kakku, ja mikä parasta - täytettä on runsaasti.:)

      Poista
  2. Katselin tätä silloin aikoinaan Katjallakin ja on kyllä varsin houkutteleva herkku. Älyttömän kaunis tämä sinun kakku! Pitäisi muistaa tehdä tätä joskus, on varmasti todella hyvää! :) Mukavaa pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi Taru!:) Olin itsekin todella tyytyväinen kakun ulkonäköön ja makuhan nyt oli tietenkin tosi hyvä, raikkaan sitruunainen.:)

      Poista
  3. Mä olen tehnyt tätä samaa kakkua ja oli kyllä hyvää! Ja vitsit että olet taas kauniisti koristellut!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nanne!♥ Joo, muistelinkin että olet myös kokeillut tätä!!:)

      Poista
  4. Minkä kokoinen vuoka tässä on käytössä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Käyttämäni irtopohjavuoka oli halkaisijaltaan 21 cm. :)

      Poista
    2. Valitan, mutta 21 cm halkaisija ei ole pieni, on pienempiä. Itse mietin ohjetta syvään 18 cm halkaisijaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥