tiistai 7. kesäkuuta 2016

Vohvelit


Yksi päivä teki mieli paistella pitkästä aikaa vohveleita joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Eipä siinä kauan mennyt, että oli helpot herkut kahville valmiita. Resepti Myllyn Paras sivuilta.


Vohvelit

8-10 kpl paksuudesta riippuen


3 munaa 
4 dl maitoa 
1 dl kivennäisvettä
4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa 

1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
50-100 g voisulaa tai kermaa

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoile kuumina esim. mansikoiden tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera.


7 kommenttia:

  1. No nyt on tää ihana resepti kirjanmerkeissä tallessa odottamassa sitä hetkeä, kun kaivan vohveliraudan esiin! ♥ Nää näyttää niiiiin herkullisilta ja kuvat on todella kauniita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi Kanelitytön kakkuparatiisi.♥ Mukava kuulla ja toivottavasti tykkäät reseptistä!

      Poista
  2. Mäkin taidan tehdä, kun ei ole tullut koko kesänä tehtyä, kesällä voi tehä ulkona.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  3. Vohvelit maistuvat aina, niin makeina kuin suolaisinakin. Ulkona tuli minullakin paisteltua parisen päivää sitten, kun oli porukoita enemmän kahveilla ja sateessa sen verran rakoa ettei kastuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli suunnitelmissa tänä kesänä paistaa vohveleita mökillä ulkoterassilla. Ei olisi sadekaan haitannut, kun on katettu terassi. Aikaa vaan on niin vähän ja tehtävää liikaa... Lomakin jäi kahden viikon mittaiseksi, joten sitten se vohvelien paisto taas jäi. Kalaan ja uimaan kuiteskin kerettiin.:)

      Poista
  4. Paistan Invalidien kesäpaikalla Koivulassa porukalle vohveeita. Minulla on kahden vohvelin rauta, joten jonoa ei synny ja paistaminen sujuu,jokainen vieras voi vaikka santsivohvelin ottaa. Teen viisi litraa taikinaa valmiiksi kotona.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥