maanantai 8. elokuuta 2016

Amerikkalaiset mustikka-murumuffinssit


Löysin aivan ihanan mustikka-murumuffinssien reseptin Fanni & Kaneli -blogista. Kiitos vaan Inkiväärihillo, kun jaoit reseptin ensin Instagramissa ja sitten blogissa, niin minäkin löysin tämän ohjeen jäljille.


Mustikkamuffinssit olivat ihanan meheviä ja pehmeitä, muruseos antoi mukavasti lisämakua ja tekstuuria muffinsseihin! Minä käytin piimän asemesta luonnonjogurttia. 




Amerikkalaiset mustikka-murumuffinssit
12 kpl 

Muruseos:
3 rkl voita (pehmeää)
3 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja 


Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 dl mustikoita
2 kpl kananmunaa
1 dl öljyä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl piimää


Valmista muruseos. Sekoita kulhossa pehmeään voihin sokeri ja jauhot. Nypi sormilla murumaiseksi seoksi. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne mukaan jäisinä.

Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa munat, öljy, sokeri, vaniljasokeri ja piimä.

Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin ja sekoita. Vältä sekoittamasta taikinaa liikaa.

Lusikoi muffinssitaikina voideltuun muffinssipannuun niin, että jokainen muffinssipannun kolo on 2/3 täynnä. Ripottele muffinssien pinnalle reilusti murutaikinaa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä. Kokeile muffinssin kypsyys - kypsästä muffinssista ei tartu testitikkuun taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja nosta muffinssit pois vuoasta. Irroita reunat irti pannusta tarvittaessa varovasti veitsellä.

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttävät meheviltä. Voisin kokeilla tätä piirakkanakin..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olivat oikein meheviä. Kyllä varmasti onnistuu piirakan muodossakin.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥