lauantai 22. joulukuuta 2012
Paraisten piparkakut
Piparit on jo leivottu hyvissä ajoin ja ne ovat jopa säilyneet jouluun saakka. Olen yleensä muuten leiponut piparit leivontamargariinia käyttäen. Aina olen miettinyt, että miten tätini osaa tehdä niin uskomattoman hyviä ja rapeita pipareita. Tänä vuonna uskaltauduin käyttämään voita, ja "salaisuus" rapeuteen ja maukkauteen löytyi.;)
Paraisten piparkakut
Kansainvälinen keittokirja, Otava, 1980
n. 100 kpl
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl ruokasoodaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
Kiehauta siirappi, sokeri, kaneli, inkivääri, pomeranssinkuori ja neilikka, siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Sekoita rasva ja sokeri notkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää vielä siirappiseos voimakkaasti vatkaten. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin seuraavaan päivään. Ota taikinaa sopiva pala kerrallaan ja pehmitä sitä painellen jauhotetulla pöydällä (silikonialustalla). Kauli taikinasta n. 3 - 5 millimetrin paksuinen levy. Lisää tarvittaessa jauhoja. Paina taikinasta kuvioita piparkakkumuoteilla. Laita samankokoisia kuvioita samalle pellille, näin ne kypsyvät yhtä aikaa. Paista pipareita 200-asteisen uunin keskitasolla 6 - 10 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
paraisten on parhaita ;D voilla leivotaan Joulun kunniaksi :D
VastaaPoistaTotta.. Meillä on melkein joka joulu tehty tällä ohjeella piparit.;) Voita kehiin, joulu on kerran vuodessa.:D
Poista