tiistai 9. heinäkuuta 2013
Mansikkainen hyytelökakku
Tällaista raikasta hyytelökakkua nautittiin viikonloppuna, kun mökillemme saapui erityinen vieras! Tässä kakussa yhdistyy monta lempijuttuani. Makeat mansikat, kirpeä limetti sekä minttu-suklaakeksit. Resepti on Maku-lehdestä vuodelta 2009.
Mansikkainen hyytelökakku
10 palaa
Pohja:
175 g täytekeksejä (Minttu-domino)
50 g voita
Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kpl limettiä
5 kpl liivatelehteä
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
7 dl mansikoita
1/2 dl hyytelösokeria
2 dl marjatäysmehua
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää keksejä koneen kulhon vähitellen, tällöin ne murskaantuvat helpommin. Sekoita voisula murskan joukkoon.
Pohjusta (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kiristä reuna pohjan ympärille. Revi ylimääräinen paperi reunojen ulkopuolelta pois. Levitä keksimurska pohjalle ja tiivistä se vaikka lusikalla.
Sekoita rahka ja sokerit. Pese limetit hyvin ja raasta kuorten vihreä osa sekä purista mehu. Lisää ne sekoittaen rahkan joukkoon.
Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon samalla vatkaten. Vaahdota kerma ja lisää se 3 erässä rahkaseokseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan.
Peitä vuoka tuorekelmulla tai lautasella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan.
Viipaloi puhtaat mansikat ja asettele keskeltä aloittaen kukkamaiseen muotoon kakun päälle.
Valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele mansikat kiilteellä.
Koristele mansikkainen hyytelökakku sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää todella herkulliselta, ja on kyllä hyvät yhdistelmät, mansikka, lime, suklaa, minttu.:) Mansikkakermakakkua meilläkin sitten viikonloppuna syötiin. Tällä kertaa turvauduin kaupan valmispohjaan, mutta makoisaa oli.:)
VastaaPoistaKiitos. Tämä on ihanaa - vaikka makuja on monia, sopivat ne täydellisesti yhteen! Pian täytyy taas mansikkakermakakkuakin tehdä, kun on syntymäpäivät tiedossa.:)
PoistaOn tosi herkullisen näkönen :)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaOnpa ihana kakku ja on varmasti ollut hyvää! :)
VastaaPoistaKiitos.:) Kyllä tämä yksi lemppareistani taitaa olla!
PoistaTodella herkullisen näköistä! :) Löysin sivusi Tarun avulla :) Sulla on kivat sivut, lisäsin sut blogilistalleni!
VastaaPoistaKiitos.:) Kiva että löysit tänne, tulenpa vastavierailulle blogiisi!:)
PoistaIhanan näköistä. :)
VastaaPoistaKesäinen herkku tämä on.:)
Poistaherkullisen näköinen...kyllä täytyy jotain mansikkaista tehdä, vaikka hyviä ne on ihan sinällään ja vähän kermavaahtoa kylkeen ;)
VastaaPoistaTänä kesänä on tullut herkuteltua mansikoita vaikka missä muodossa ja ihan sellaisenaankin.:)
PoistaIhanaa.... minä teen tänään kesän ekan mansikkakakun, kun tulee vieraita koko viikonlopuksi, niin on syöjiä...
VastaaPoistaNiin on.:) Meilläkin tehdään taas mansikkakakkua ensi viikonlopun synttäreille.
PoistaOii! Näyttäää niiin herkulliselta!
VastaaPoistaKiitti, herkullista on ja sopivan makeaa ja kirpeää.:)
PoistaNam, mikä ihanuus täällä olikaan ja yksi palanen tänne, kiitos :) miten sitä tekeekin mansikkaa mieli, vaikka melkein joka päivä on syötykin.
VastaaPoistaKiitos.:) Tämä on kyllä aikamoinen ihanuus. Mansikkaa on tullut käytettyä tosi paljon meilläkin.:)
Poista