Tarun Taikakakut-blogissa on useaan otteeseen esiintynyt hyvä peruspiirakkaohje monin eri versioin, jota olen halunnut kokeilla. Taru on saanut tuon korkean ja kuohkean piirakkapohjan ohjeen äidiltään. Piirakkaan käy mikä tahansa haluamasi marja/hedelmä. Voit tehdä päälle rahkasta tai kermaviilistä täytteen, tai kauraisen muruseoksen, kuten tässä Tarun omenapiirakassa. Muruseoksen ohje on alunperin löydetty Suklaapossun blogista, jossa se tulee omenamuffinien päälle. Pelkkä kaneli + sokeri sopii myös omenalohkojen tai raparperipalojen kanssa. Tein piirakkaa lauantaina, ja vein osan piirakasta porukoille ja tänään äiti soitti, että tätä uskomattoman kuohkeaa ja ihanaa piirakkaa juuri muruseoksella on sitten tilattu äitienpäiväksi ensi sunnuntaille.
Pellillinen piirakkaa
Käytä syvää peltiä, piirakka on paksu.
4 munaa
4 dl sokeria
- 1. Vatkataan vaahdoksi
2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 dl juoksevaa margariinia tai 200g sulatettua voita tai margariinia
- 2. Yhdistetään
7 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
- 3. Yhdistetään
Lisää kuivia aineita ja nesteitä vuorotellen muna-sokerivaahtoon hitaimmalla nopeudella vatkaten. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Laita päälle haluamiasi marjoja tai hedelmiä.
Voit paistaa piirakan näinkin, mutta halutessasi voit laittaa päälle myös;
Täyte kermaviilistä tai rahkasta:
2 prk kermaviiliä tai 2 prk maitorahkaa
2 munaa
½-1 dl sokeria
Sekoitetaan keskenään ja lusikoidaan piirakan päälle.
Tai kauramuruseos:
100 g voita sulatettuna
1,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita tai muita hiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
Sulata voi kattilassa ja sekoita kaikki ainekset joukkoon. Ripottele omenalohkojen (tai raparperipalojen) päälle.
Paista keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Jos laitat rahkaa tai kermaviiliä paista piirakkaa 35 minuuttia.
Ihanaa, että ohjeesta oli iloa teillekin! Ohje on ilokseni ollut todella suosittu :D
VastaaPoistaMainittakoon heti, että tuo ihana kauramuru-ohje on Suklaapossun :)
Kiitos itsellesi hyvän ohjeen jakamisesta. Mietin jo, mihin kaikkeen tuota pohjaa tuleekaan jatkossa käytettyä. Raparperipiirakkaa teen taas pian, mutta marjaversio + rahka/kermaviili houkuttelee seuraavana kokeilulistalla. Linkitin vielä Suklaapossunkin tuohon tekstiini, sillä kauramuruseoksen kunnia kuuluu tosiaan hänelle.:)
VastaaPoistaKuulostaapas herkulliselta! Täytyy ottaa ohje talteen ja kokeilla jossain vaiheessa :)
VastaaPoistaTämä on tosi hyvää peruspiirakkaa, pohja on korkea ja kuohkea. Suosittelen kokeilemaan.:)
PoistaKun raparperit tulevat, sopii tämä mehukas piirakka ja murutäyte erinomaisesti. Pitää kokeilla.
VastaaPoistaPiirakka on pahaimmillaan seuraavana päivänä, mehustuttuaan yön yli. Oikein hyvää piirakkaa.
PoistaNamskis....hyvää on. Todettu jo moneen kertaan.
VastaaPoistaEhdottomasti samaa mieltä!
PoistaNam, herkullisen näköisiä paloja! Tuo samainen Tarun piirakkapohja on jo kauan ollut kokeilulistaltani odottamassa vuoroaan. Kesällä sitten viimeistään, kun marjakausi taas alkaa. Tuo kauramuru tuo mieleeni aivan ihanan omenakaurapaistoksen, kiva että se maistui myös teille :)
VastaaPoistaYksi parhaimpia piirakkapohjia, joita olen kokeillut. Kuohkea, ja todella korkea. Kauramuru on ihanaa, kyllä maistui!:) Kiitos!
PoistaMurupiirakat on ihania, ja tämä vaikuttaa tosi hyvältä. Pitää kokeilla, kunhan raparperit tuolta maasta kunnolla ponkaisevat kasvuun.:)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, tiedän, että tästä tykkäätte ihan varmasti.:) Ihana kauramuru kruunaa tämän piiraan.:) Omenoista kannattaa syksyllä tehdä myös.;)
Poistapitää kyllä lisätä kokeilulistalle,herkullisen näköistä =)
VastaaPoistaKyllä kannattaa kokeilla! Minä olen tehnyt jo pariin otteeseen raparperipiirakkaa tänä keväänä juuri tällä reseptillä. Aina yhtä hyvää, ja kaikki ovat kehuneet.:)
PoistaIhanaa herkku-piirakkaa, nams!
VastaaPoistaRaparperi on jo kovassa kasvussa :)
Sitä tämä todella on!;)
PoistaRaparperiaikaa on jo odotettu.:)
Oih nam! Tästä tulikin mieleen, että pakkasessa on edelleen yksi pieni pussi raparperia. Täytyykin käyttää se pian johonkin herkkuleivonnaiseen :)
VastaaPoistaRaparperia kannattaakin pakastimeen laittaa, jos sitä puutarhassa paljon on tarjolla. Kiva leipoa talvellakin.:)
PoistaIhanan namilta kuulostaa tuo piirakkasi:)
VastaaPoistaKiitos Jael, ihanan namia se todella on.:)
Poista