sunnuntai 1. kesäkuuta 2014
Välimeren porsaanfilee
Yhteishyvän uusimmassa 06/14 numerossa oli taas paljon kokeiltavia ohjeita. Tuo ruokaliite on yksi suosikeistani ollut jo monta vuotta. Yhteishyvän reseptit vaan toimivat! Ja niin toimi porsaan sisäfileen kanssa tämä raikas ja kesäinen yrtti-siemenseoskin. Tätä teen vielä monta kertaa tänä kesänä, onnistuu hyvin mökilläkin. Ja voihan yrtti-siemenseoksen tehdä kotona valmiiksi ja ottaa mökille mukaan. Tosi helppoa, ihanat kesän pirteät maut! Varmasti sopii erinomaisesti myös kanalle ja kalalle.
Välimeren porsaanfilee
4 annosta
800 g porsaan sisäfileetä
1 tl pihvimaustetta
1 tl suolaa
Yrtti-siemenseos
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa
3 rkl parmesaaniraastetta
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
0,5 sitruunan raastettu kuori
2 rkl oliiviöjyä
Paahda fileeseen kuumassa grillissä kaunis pinta. Vähennä lämpöä ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaan paistomittari. Nosta filee kypsymään esim. yläritilälle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 68–70 astetta.
Ripottele mausteet uunivuokaan ja kääntele filee mausteseoksessa. Peitä vuoka foliolla. Vetäytymisen aikana sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. Jauha yrtti-siemenseoksen ainekset teholeikkurissa. Leikkaa filee tarjolle ja ripottele päälle yrtti-siemenseosta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Taittelin kans samaisen ohjeen jemman ja monta muutakin ohjetta herätti myös minun kiinnostukseni. Hyvännäköistä filettä.
VastaaPoistaTosi kivoja ohjeita oli taas Yhteishyvässä, kuten aina.:) Kiitos!
Poistaminulla on tämä ohje mennyt ohi suun tai siis silmien ;) on kyllä todela herkullisen oloista
VastaaPoistaUusien perunoiden ja salaatin kanssa tätä syötiin, oli herkullista ja kesäisen makuista.:)
PoistaPossua kivan kesäisellä reseptillä. Tätä täytyy tehdä, kunhan omasta maasta saa tarvittavat yrtit.:)
VastaaPoistaMinullakin on yrttejä kasvamassa omalla parvekkeella. Tämä on raikkaan makuista.:)
Poista