torstai 25. joulukuuta 2014
Olgan Taatelikranssi
Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa kaikille lukijoilleni. Tässä meidän tämän joulumme mausteinen joulupulla joka kätkee sisälleen taateleita. Resepti on Olga Temosen ja ohje Maku-lehden joulunumerosta 8/14.
Taatelikranssi
2 kpl
Pullataikina
5 dl vettä (tai maitoa)
50 g hiivaa
2 dl intiaanisokeria tai 1 ½ dl tavallista sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
14 - 15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja ja / tai spelttijauhoja
150 g pehmeää voita
Täyte
100 g pehmeää voita
400 g kuivattuja pehmeitä taateleita silputtuna
1 - 1 ½ tl jauhettua neilikkaa
2 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
Pinnalle
1 muna voiteluun
raesokeria
mantelilastuja (tai -rouhetta)
Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen voimakkaasti sekoittaen. Kun suurin osa jauhoista on lisätty, sekoita mukaan voi. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa tunti.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahtia. Kauli kahdeksi laajemmaksi levyksi (n. 20 cm x 30 cm). Levitä taikinalevyille pehmeää voita, silputut taatelit sekä keskenään sekoitetut neilikka ja intiaanisokeri.
Kääri taikina tiiviiksi rullaksi. Nosta se leivinpaperille uunipellille ja taivuta hevosenkengän muotoon. Tee veitsellä taikinan ulkoreunaan viillot. Kohota vielä peitettynä puolisen tuntia. Voitele vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pullakranssi on kauniin värinen ja kypsä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, näyttää ja kuulostaa ihan mielettömän hyvältä :)
VastaaPoistaKiitos. Ihanan makea ja mehevä pulla on.:)
PoistaVarmasti testaamisen arvoinen! Hyvää alkanutta tätä vuotta!
VastaaPoistaKyllä ehdottomasti on. Kiitos samoin sinulle.:)
PoistaHyvä täyte tässä pullassa. Tykkään taateleista, ja niitä syö mielellään sellaisenaankin.:)
VastaaPoistaTäyte olikin parasta koko pullassa, kuten aina.;) Taatelit on kyllä hyviä, usein syön niitä esim. granolan joukossa luonnon jogurtin kanssa. Nami.:)
Poista