sunnuntai 11. elokuuta 2013
Toscapiirakka
Perinteinen toscapiirakka on varmasti monen lapsuudestakin tuttu herkku. Piirakka tuntui maistuvan, sillä kanssasyöjän kommentti oli "maistuu ihan mummin tekemältä!"
Ohje on Otavan Kotiruoka -kirjasta. Tätä pohjaa olen käyttänyt myös marjapiirakoihin ja esim. pehmeään omenapiirakkaan.
Toscapiirakka
(pellillinen)
Pohja: 4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa tai kermaa
1,5 dl sulatettua rasvaa (150 g)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 vehnäjauhoja
Kuorrutus:
200 g mantelilastuja
1 1/3 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4 rkl maitoa (tai kermaa)
Vatkaa munat & sokeri vaahdoksi. Lisää mausteet & sulatettu rasva. Lisää maitoa vuorotellen jauho-leivinjauheseoksen kanssa. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä 15-20 min.
Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Paista edelleen uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä n. 10 min, kunnes kuorrutus on saanut väriä.
Lisäys 12.8. Toscapiirakkaa meillä tehdään aika usein ja sama ohje löytyykin jo täältä.
Loppukesää ja alkavaa syksyä ajatellen omenainen toscapiirakka on ajankohtainen ja kannattaa testata.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
En ole koskaan tehnyt perinteistä toscapiirakkaa. Aina tulee tehtyä vain joku toscapäällysteinen raparperi- tai omenakakku. Perinteinen piirakkakin on silti hyvää. Pidänpä sen nyt mielessä, kun syksymmällä on syntymäpäiviä...;)
VastaaPoistaKaikki toscapiirakat ovat hyviä, olivat sitten perinteisiä tai tuunattuja!:) Raparperiversio on kokeilulistalla, sitä ajattelin kokeilla syksyn tai talven aikana, sillä raparperia päätyi myös pakastimeen.:) Omenaversion lisäksi olen tehnyt toscapiirakkaa päärynästä, sekin on hyvää.
Poistaminäkin jäin miettimään,että olenko ihan oikeaa tehnyt,vai vaan toscapäällysteisiä muita piirakoita,mutta se tosca on ihanaa missä tahansa ;)hyvältä näyttää
VastaaPoistaTosca on aivan loistavaa. Sillähän voisi kuorruttaa melkein mitä vaan.;)
Poista