torstai 15. elokuuta 2013
Vaniljainen mansikkapiirakka (jogurttitäytteellä)
Yhteishyvän ruokaliite ei taaskaan pettänyt, kun kokeilin vaniljaista marjapiirakkaa (3/2013). Erilaiset jogurttitäytteiset piirakat ovat olleet nyt meilläkin suosiossa ja vielä ainakin yksi jogurttinen marjapiirakka on kokeilulistallani. Pakastekuningatarmarjat vaihtuivat tuoreisiin mansikoihin, kun niitä vielä oli saatavilla. Pitäähän sitä mansikoista nauttia niin kauan kun niitä on tarjolla. Mansikoita kannattaa käyttää piirakoihin! Sopivat nimittäin todella hyvin, tämä piirakka ylsi omassa kategoriassani hyvin korkealle.
Vaniljainen marjapiirakka
10 annosta
Pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Täyte:
3 dl vaniljajogurttia
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
300 g pakastekuningatarmarjoja (tuoreita mansikoita)
2 rkl perunajauhoja
Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan. Sekoita jogurtti, munat ja sokeri. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä. Sekoita perunajauhot jäisiin marjoihin. Levitä 1/3 marjaseoksesta piirakan pohjalle. Valuta päälle jogurttiseos ja levitä päälle loput marjat. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
upea,kyllä maistuisi...mitenhän tuo on mennyt nyt ohi vallan :D
VastaaPoistaKiitos.:) Alkuperäisessä ohjeessa oli tosiaan käytetty pakastekuningatarmarjoja, koska ohjekin on julkaistu kevättalvella! Ohje löytyi nimellä vaniljainen marjapiirakka. Tosi hyvä ohje oli.:)
PoistaI H A N A A!! Kaikki tuoreet marjat maistuu niin hyviltä piirakoissa... pakkasen jälkeen maku jotenkin "häviää"
VastaaPoistaKiitos Kirsi.:) Ei tuoreita marjoja voita mikään! Samaa mieltä olen, pakastuksen myötä maku vähän kärsii, varsinkin mansikoissa.. Kesällä tulee marjoja käytettyä kyllä melkein joka päivä.:)
PoistaIhanan näköistä! Marjapiirakat on hyviä leipomuksia ja jostain syystä niistä muuten tulee aina sinun blogi mieleen! :D
VastaaPoistaKiitos.:) Hih, johtuisikohan se ihan blogin nimestäkin?;) Käytän kyllä leivonnassa paljon suomalaisia marjoja, sillä ne ovat mielestäni niin mahtava juttu!
PoistaTäyte kuulostaa ihanalta, onneks meillä on vielä itse kerättyjä mansikoita pakkasessa :-) Näin viikonloppuisin tekee usein mieli leipoa jotain, tää vois olla kyl yks vaihtoehto! :-)
VastaaPoistaTäyte oli ihanan raikasta, ei liian makeaa. Hyvää varmasti muillakin marjoilla.:) Tänään onkin erityisen kiva leipomispäivä, kun ulkona on sadepäivä! Talvella on kiva muistella kesää ja ottaa marjoja pakastimesta käyttöön.:)
PoistaMansikka ja jogurtti yhdessä piirakassa kuulostavat kyllä hyvältä. :)
VastaaPoistaOn ihan super yhdistelmä.:)
PoistaPitääpä siepata ohje heti talteen...lehdetkin ovat täynnä ohjeita ja jotenkin hyvällä tavalla joukosta erottuvat ne , joita joku tuttu blogisti on jo ehtinyt tehdä....Ihanan näköinen piirakka!
VastaaPoistaSama juttu minulla, kokeilen mieluiten sellaisia ohjeita jotka joku suosikkibloggareistani on jo hyväksi havainnut. Kiitos vaan taas.:)
PoistaVarmasti on hyvää. Tämän kaltaiset piirakat on meillä suuressa suosiossa, ja useimmiten tulee nykyään täytteisiin käytettyä jogurttia maitorahkan tai kermaviilin asemesta.:)
VastaaPoistaHelppoja tällaiset piirakat ovat pyöräyttää ja jogurttia tosiaan kaapissa useimmiten on. Rahkaa tai kermaviiliä pitää aina varta vasten ostaa. Tosi hyvää piirakkaa oli, melkein kesän parhaimpia - tuoreet mansikathan sen teki!:)
PoistaMäkin kokeilin ja oli herkkua! Vaihdoin tosin mansikat raparperiin ja lisäsin pari lusikallista kanelia ja loistavasti toimi ;)
VastaaPoistaKiva kuulla! Raparperi ja kaneli ovat oikein ihana yhdistelmä.:)
Poista