torstai 15. marraskuuta 2012

Koskenlaskijan juusto-kasvispiirakka


Maistuis varmaan sullekin! -blogista löytyi niin mahtavan näköinen kasvispiirakan ohje, joten tehtiin sitä miehen kanssa eilen iltapalaksi. Miehen kommentti oli wau!
Ohje on kuulemma joskus aikoinaan löytynyt Koskenlaskija viherpippuri-sulatejuustopaketin pohjasta.:) No minulta se on mennyt silloin ohi, tuskin edes vielä silloin tein ruokaa, mutta onneksi ohje nyt viimeistään päätyi meidänkin keittiöön jäädäkseen!;)

Koskenlaskijan juusto-kasvispiirakka

(uunipellillinen)

Pohja:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 palsternakka
3 eriväristä paprikaa
2 rkl voita
1 pkt Koskenlaskija viherpippuri -sulatejuustoa
2 munaa
1 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
1 dl hienonnettua persiljaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota. Suikaloi kasvikset ja hauduta voissa pannulla pehmeiksi. Ota pannu levyltä. Lisää kuutioitu juusto ja muut aineet. Levitä täyte pohjalle. Paista 250 asteessa 15 - 20 min.

P.s. Kurkatkaa kisumisuja.;)


Tässä vielä kuva pellillisestä piirakkaa.

8 kommenttia:

  1. No, vihdoinkin taas tuli kommenttilaatikkokin näkyviin. Jotain häikkää ollut pari päivää...

    Eikös vain olekin hyvää.:) Ei mikään ihme, että resepti on sinulta aikoinaan mennyt ohi, kun itse olen siihen törmännyt varmaan joskus 90-luvun alussa.;) Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Hyvät reseptit kestävät vuodesta toiseen.:)

    VastaaPoista
  2. Ihmeellistä, enpä ole huomannutkaan mitään häikkää!

    90-luvun alussa en tosiaan vielä pahemmin ruokaa tehnyt, mutta mainiota nyt saada tämäkin ohje muistivihkooni.:)

    VastaaPoista
  3. No nythän löytyi herkulliselta kuulostava piirasohje, kiitos! Nappasin talteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain! Kyllä tämä piirakka on oikein herkullista, meillä tehtiin heti viikonloppuna lisää.:)

      Poista
  4. Ihanan kuuloinen piirakka :) Ja tuo muumimuki!! Itseltäni puuttuu tuo kyseinen muki, vaikka lähes kaikki muut löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, todella herkullista piirakkaa tämä on.:) Minulta puuttuu vielä aika monta ja haaveeksi taitaa jäädäkin. Tosin lähiaikoina on tullut hankittua monta mukia lisää.;) Harmi, että noita sesonkimukeja saa kaupoista niin vähän aikaa, minulta jäi puuttumaan mm. ruusutarha muki.:(

      Poista
  5. Mikä tästä piirakasta tekee erikoisen? Kauhea pettymys siihen nähden, miten tätä piirakkaa on kehuttu. Kaipais tosi paljon enemmän makua. Ite laitoin enemmän valkosipulia, persiljaa ja suolaa kuin mitä ohjeistettiin, ja lisäsin myös mustapippuria, kesäkurpitsaa, ja laitoin juustoraastettakin päälle, mutta mauton se oli silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän perheelle tämä piirakka ei ollut pettymys.. Päinvastoin, piirakka on parhaimpia suolaisia piiraita, joita olen tehnyt. Makuja on monia, ja mikä sopii yhdelle, ei välttämättä säväytä toista.

      Minusta kasviksien ja juuston makuja ei kannata liiaksi peittää, sillä yksinkertaiset maut ovat parhaita. Mutta mikä estää käyttämästä esim. chilejä, tai jotain toista maustettua juustoa tai esim. aurinkokuivattuja tomaatteja tms. En tiedä millaista makua kaipasit lisää? Jos keksit, miten tästä saa maistuvamman, niin kerro ihmeessä ja jaa kanssani resepti. Kaikki blogissani olevat reseptit on sovellettavissa.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥