maanantai 24. marraskuuta 2014

GAEA Oliivien tuotetestaus & kilpailu



Pääsin mukaan kokeilemaan uusia GAEA-oliiveja; kevyesti merisuolalla ja extra virgin- oliiviöljyllä viimeistelty kalamata-oliivi sekä sitruunalla ja basilikalla marinoitu oliivilajitelma.

Tehtäväni oli myös ehdottaa uutta makuparia. Oma ehdotukseni makupariksi on:

~VALKOSIPULI & OREGANO~


Välimerellinen focaccia

25 g hiivaa
3 dl vettä
3 rkl GAEA Extra Virgin oliiviöljyä
½ tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

lisäksi:
12 kpl kalamata oliiveja (GAEA Pitted kalamata olives)
5 aurinkokuivattua tomaattia
timjamia
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
ripaus suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy, suola ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi (saa jäädä löysähköksi). Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele se jauhoja apuna käyttäen levyksi. Kohota leipää liinan alla 40 minuuttia. Voitele focaccia aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja puolita oliivit. Lisää ne pinnalle. Ripottele päälle timjamia ja suolaa. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pirskota vielä lopuksi öljyä focaccian päälle.


Välimerellinen pastasalaatti

250 g pennepastaa
3 rkl pestoa
1 pallo buffalo mozzarellaa
1 kurkku
1 rs kirsikkatomaatteja
1 punasipuli suikaleina
10 aurinkokuivattua tomaattia
1 ps GAEA Pitted mixed olives
(marinated with basil & lemon)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Huuhtele pasta kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Puolita kirsikkatomaatit, ja kuutioi kurkku ja suikaloi punasipuli. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Koristele salaatti oliiveilla ja yrteillä.

Tomaatti-valkosipulilihapullat

400 g naudan paistijauhelihaa
yhden kuivahtaneen vaalean leivän sisusta
½ dl ruokakermaa
1 hienonnettu punasipuli
1 dl tomaattipyrettä
2 isoa valkosipulinkynttä
kourallinen kalamata oliiveja (GAEA Pitted kalamata olives)
basilikaa hienonnettuna
yrttimaustetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Hienonna sipulit ja kalamata oliivit. Sekoita vaalean leivän sisusta ja kerma tahnamaiseksi seokseksi isossa kulhossa. Lisää jauheliha ja muut aineet. Vaivaa massa kunnolla sekaisin. Muotoile pieniä lihapullia ja paista 200 asteisessa uunissa n. 15 min. Tarjoa tsatsikin kanssa.

Tsatsiki

2 dl maustamatonta paksua jogurttia
2 rkl GAEA Extra Virgin oliiviöljyä
1 - 3 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunanmehua
½ tl suolaa
hiven sokeria
hiven mustapippuria
1 kurkku

Sekoita öljy ja mausteet jogurttiin, raasta valkosipuli raastinraudan hienoimmalla terällä. Raasta kurkku karkeaksi ja puristele raasteesta nesteitä pois. Lisää kurkkuraaste lopuksi kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.


Parhaan makuparin äänestys alkaa 24.11. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan GAEA:n tuotepaketti, jonka arvo on 65 euroa. Äänestysaikaa on  8.12.2014 asti ja voittajat julkaistaan Ruoka.fi:n sivuilla viimeistään 15.12.2014. Äänestämään pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa:

6 kommenttia:

  1. Ihanat reseptit ja ihanat kuvat!:) Välimeren maut ovat parhaasta päästä, ja oregano ja valkosipuli toimiva makupari.:) Onnea kisaan!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja!:) Tämä oli mieluinen aihe, joten yritin panostaa kunnolla. Välimeren maut ovat lähellä sydäntäni. Halusin ehdottaa sellaista makuparia, jota kuvittelisin itse ostavani kaupasta. Simppeliä, mutta herkullista - ei liikaa ainesosia peittämässä makua.

      Poista
  2. Oih nam, rakastan oliiveja joten nää kaikki reseptit vaikuttaa todella herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  3. Onnea vaan kovasti Heidi!!olet oivaltanut ihanan makuparin ja reseptisi on herkulliset...(yritin minäkin jotain) ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥