keskiviikko 8. elokuuta 2012

Piimäkakku



Tämä kakku oli edellisen blogini suosituin ohje.
Äitini mielestä ei ole perinteisen piimäkakun voittanutta, meillä tästä pitävät kaikki.
Suosimme usein piimää leivonnassa, se tekee kakuista ja piirakoista erityisen meheviä,
lisäksi piimäpohjaiset leivonnaiset valmistuvat kädenkäänteessä, sekoitat vain kaikki ainekset yhteen! Piimäpohjaiset leivonnaiset ovat myös hyviä säilymään, ja maku vain paranee, jos malttaa jättää kakun tekeytymään pariksi vuorokaudeksi.;)

Äidin Piimäkakku:

3 dl piimää
200 g voita / leivontamargariinia (sulata)
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
( 1 dl rusinoita halutessasi )

Sekoita taikinan ainekset oheisessa järjestyksessä.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 1 tunti.

24 kommenttia:

  1. Ei ihme, että ohje on suosittu!:) Itse suosin juuri tällaisia leivontaohjeita, joissa riittää, kun ainekset vain sekoitetaan yhteen. Ja piimäpohjaiset leivonnaiset on meheviä ja hyvänmakuisia.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piimäkakku on perinteistä ja suosittua. Lisäksi kakku on nopea ja helppo valmistaa. Mainio kakku myös jouluksi, mutta kyllä tätä tulee tehtyä muinakin vuodenaikoina.;)

      Poista
  2. Onpa komea kakku!! Piimäkakku on kyllä todella hyvää! Tälläiset ohjeet ovat niin ihania.. ei vatkausta ja vaahdotusta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Todella vanha vuoka, ja vanha on ohjekin, vaan komeita kakkuja tulee edelleen.;) Jotkin asiat säilyvät ennallaan vuodesta toiseen...

      Poista
  3. Kuuluu myös meillä lempparikakkuihin...vaikka tarkistinkin just etti multa blogista löydy piimäkakun ohjetta. Asia pitää korjata pikinmiten.... rusinat jätän minäkin yleensä pois... ihanan muhkea on tekemäsi kakku. Piti ihan hakea se ohje millä mää teen...samat näyttää muutoin olevan suhteet paistsi sulla on enemmän mausteita, joten taidanpa kokeilla ensi kerralla tämän ohjeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tykätään mausteisista kakuista ja osa porukasta haluaisi myös rusinoita, toiset taas ei. Yleensä en laita, koska kaikki eivät tykkää. Minulla menee rusinoilla sekä ilman... Kaikki käy...:D

      Poista
  4. Paljon onnea tänne blogin uuteen kotiin, hienosti näytät jo alkuun päässeen! Itse vielä sitkeästi sinnittelen Vuodatuksen puolella, vaikka muutto kieltämättä pikkuisen houkuttaisi... Piimäkakkua täytyy kyllä joskus kokeilla (ilman rusinoita ehdottomasti!), ihanan helppo resepti! Tykkään hirmuisesti tällaisista herkuista, joiden tekemiseen ei tarvita sähkövatkainta tai muita hilavitkuttimia. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpot ohjeet näyttävätkin olevan suosittuja. Useimmilla on niin kiire arkena, että keittössä halutaan päästä helpommalla kaiken kiireen keskellä. Tästä helpommaksi ei voi enää leipominen mennä.

      Poista
  5. Tein piimäkakun tällä ohjeellasi. hyvää on, nam... Ei se Vuodatus mitenkään noteeraa viestejäni, kuten ei muidenkaan facebookin sivuista päätellen. Kaipa se vaikuttaa kun en ole maksava asiakas, ainakaan en ole ollut tähän asti. Sain tuon oman domainin muutamia vuosia sitten 9 muun ruokablogistin kanssa, koska kesän aikana oli ollut paljon kävijöitä sivuillamme. Koskaan en ole siitä maksanut, koska ei ole laskus tullut yms tietoa. Valmis olen kyllä maksamaan, kunhan vaan pelittäs. Eräs blogisti sai domaininsa kuntoon soittamalla pariin kertaan Vuodatukseen.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla.:) Minä olen tyytyväinen, että vaihdoin tänne Bloggeriin ja jätin Vuodatuksen ongelmat kauas taakse. Ymmärrän kyllä ettei ole helppoa vaihtaa noin vain tänne blogia, kun osoitteesi ei toimi ja blogisi on ollut jo vuosia Vuodatuksessa. Aika rankkaa olisi aloittaa kaikki alusta. Toivottavasti se osoitteesi alkaa toimimaan..:/

      Poista
  6. Heips!

    Ihanaa, kun on meitä maustekakun ystäviä =) Minä olen tehnyt jo viitisen vuotta peräkkäin suht samalla ohjeella muuten, mutta siihen tulee vielä kanelia ja hitusen pomeranssinkuorta. Helppoa ja ihanaa, kun kakku vain paranee kylmässä levätessään. Ja mikä parasta, näitä on helppoa ja edullista taikoa lahjaviemisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piimäkakku on kyllä kestosuosikki vuodesta toiseen, ja sopii kyllä mihin vuoden aikaan tahansa, erityisesti tietysti jouluun. Itsetedyt lahjat on ihania, monta kertaa olen tehnyt tätäkin kakkua kylään lahjaviemisiksi. Täytyykin ensi kerralla laittaa kanelia sekä pomeranssinkuorta, kiitos vinkistä.:)

      Poista
  7. Katsotaan miten piimäkakku onnistuu, sillä laitoin juuri kakun uuniin. Melkein onnistuin tekemään ohjeittesi mukaan, mutta eikös siirappi unohtunut. No hyvä syy kokeilla uudestaan.

    Piimäkakku oli aivan ehdoton ykkönen pikkupoikanan mummon tekemänä ja nyt on ensimmäinen kerta, kun yritän tehdä tuota itse... en ole edes piimäkakkua maistanut kymmeneen vuoteen, joten peukut pystyyn, että onnistuu vaikka siirappi unohtui! :c)

    - Jukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kakku varmasti onnistuu, vaikka siirappi joukosta puuttuukin. Kannattaa kyllä kokeilla siirapin kera, itse tykkään siirapista niin, että aina tulee maustekakkuihin laitettua.

      Piimäkakku on suosittua edelleen, vaikka monelle se on tuttu juuri lapsuudesta äidin tai mummon leipomana.:)

      Poista
  8. Piimää oli jäljellä muutama desi ja sopivasti oli tarkoitus viedä jotakin leivottavaa kylään mennessämme. Googletin piimäkakku ja tämä osui silmiini ensimmäisenä. Kakku on siis parhaillaan uunissa. :) Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin ollut suosittu ohje, kiva että päätit kokeilla. Kakku on mehevää ja mausteista, eli oikein hyvää.:)

      Poista
  9. Kiitos ohjeesta, laitoin juuri ohjeesi mukaan tehdyn kakun uuniin :) Pikkasen kuitenkin sovelsin, laitoin valkoisen sokerin sijaan ruskeaa ruokosokeria, koska kaapista löytyi vain vaaleaa siirappia. Ajattelin josko ruokosokeri toisi kakkuun vähän sitä makua ja väriä minkä siirapissa menetän :) Ei löytynyt myöskään neilikkaa, mutta laitoin sen sijaan kanelia. Taikina ainakin maistui aivan ihanalle ennenkun meni uuniin!

    Kysymys: Monessa piimäkakun ohjeessa taikinaan laitetaan munia, jopa 3-4kpl. Mitenköhän munien lisääminen / pois jättäminen vaikuttaa kakun rakenteeseen?

    Mukavaa kevään odotusta!

    T: Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kokeilit Eija! Ruokosokeri sopii tähän kakkuun loistavasti, samoin kaneli, joskus olen itsekin koittanut ja hyvää on tullut. Tällaisissa ohjeissa on se hyvä puoli, että soveltamisessa ei useinkaan mene metsään!

      Olen huomannut, että useimpiin ohjeisiin tulee kananmunia. Pidän tästä kakusta, koska piimä sinällään jo mehevöittää kakun.

      Kotiliesi: "Leivonnassa kananmunan tehtävänä on kuohkeuttaa, sitoa ja kosteuttaa taikinoita sekä antaa makua ja väriä."

      Tästä kakusta tulee rakenteeltaan pehmeää. Kananmuna sitoo, joten varsinkin tuoreena kakku on helposti murenevaa. Jääkaappisäilytyksen jälkeen tuotakaan ongelmaa ei juurikaan ole.

      Poista
  10. Uunissa on =D Joka joulu kokeilen montaa eri ohjetta. Vaikka melkein samoja ovatkin niin koostumukset ovat eri ja mausteiden määrä. Mulla ei oo tota kaardemummaa tainnu monessakaan olla. Mutta nyt on.

    VastaaPoista
  11. Kun on Instagramissa noita sinun herkkujasi katsellut, oli pakko tulla katsomaan myös näitä reseptejä - vaikka ei saisi, kun herkkolakon aloitin. Mutta vastaisen varalle?
    Oikein hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit tutustumaan! Suunnittelu on hyvä aloittaa ajoissa, joten toivottavasti löydät täältä jotain kokeiltavaa vastaisuuden varalle. Kiitos!:)

      Poista
  12. Teen tällä reseptillä, mutta laitan kuivattuja aprikooseja ja valkosuklaa rouhetta.(vähennän sokerin määrää silloin reilusti). Ihanaa tulee!

    VastaaPoista
  13. Tämä. Suosin koska munaton.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥