Kuningatarmarmeladi Hillo-marmeladisokerilla
Ainekset
1 kg (noin 2 l) marjoja, eli 1 l vadelmia ja 1 l mustikoita
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Puhdista ja huuhdo marjat. Paloittele suurikokoiset marjat. Sekoita
marjat ja Hillo-marmeladisokeri kattilassa. Jos käytät kokonaisia marjoja,
lisää 1/2 dl vettä. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia
sekoittaen. Kiinteiden marjojen ja hedelmien keittoaika on 5–10 minuuttia. Anna
jäähtyä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto. Kaada hillo
pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje huolellisesti. Säilytä
viileässä, avattuna kylmässä.
Hillo pakastemarjoista:
Sekoita 1 kg osittain sulaneita pakastemarjoja ja 1 paketti
Hillo-marmeladisokeria kattilassa. Valmista hillo kuten yllä.
Hilloja ja marmeladeja on kiva tehdä näin syksyn ja talven aikana, näistä pakastimeen päätyneistä itse kerätyistä aarteista. Eikä tämä ole yhtään vaikeaa. Helppoa, kuin hei... hillon teko! :) Siispä katso myös Omenahillon ohje. |
maanantai 22. lokakuuta 2012
Kuningatarmarmeladi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Omatekoisia hilloja ja marmeladeja on mukava käyttää sitten talvella. Hillo-marmeladisokerilla valmistuu tosi nopeasti herkut.:)
VastaaPoistaTotta! Piirakoihin, lettujen ja pannarin päälle, kakkuihin, kääretorttuihin, keksien ja juustojen kanssa, lahjaksi.. Enpä olisi kyllä ikinä uskonut, että on näin helppoa tämä homma.:D
Poista