keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Mansikkapiirakka

100. postaus uudistuneessa Mustikkasuussa bloggerissa

Vaikka pyrin siihen, että viikolla jättäisimme herkut vähemmälle, oli tänään erityinen syy tehdä iltakahville makea piirakka, nimittäin miehen syntymäpäivä. Viikonloppuna kahvittelemme kuitenkin vielä muun perheen kanssa. Tänään herkutellaan kaksistaan... Mikäs toimisi paremmin kuin mansikat... Aivan ihastuttavan vaniljaista ja pehmoista mansikkapiirakkaa. Ohjeen löysin Kodin Onni -blogista. Kiitos ohjeesta, jota teen vielä monet kerrat eri täytevaihtoehdoilla!

Mansikkapiirakka

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl nestettä 
(mehua, vettä, maitoa, säilykelientä ym.)
1,5 dl sulatettua rasvaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Päälle: marjoja/ananasta/päärynää tai muuta hedelmää

Täytteen päälle voit halutessa kaataa 2 dl jogurttia johon on vatkattu 1 muna.

Sekoita munat ja sokerit (ei vatkata!). Lisää neste, rasva ja yhdistetyt jauhot. Lado päälle täyte ja halutessasi jogurttimunaseos. Paista alatasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Mansikat ja vaniljajogurtti oli täydellinen yhdistelmä. Ensi kerralla täytyy kokeilla punaherukoilla ja mustikat sopisivat varmasti myös. Tähän ohjeeseen tosin tuntuu sopivan mikä tahansa marja tai hedelmä.:) Esim. ananas tai persikka olisi hyvä näin kevään juhlia ajatellen.;)

18 kommenttia:

  1. Tämän tapaiset piirakat on myös meillä suuressa suosiossa piimäpohjaisten piirakoiden lisäksi. Täytteeksi sopii yhtä hyvin sekä marjat että hedelmät. Ja päälle voi laittaa jogurttia, rahkaa, kermaviiliä... Mitä milloinkin vain sattuu kaapissa olemaan.:) Mansikoista en ole muuten tainnut itse koskaan tehdä. Sehän pitääkin korjata, kun pakastimessa vielä mansikoitakin on muutama rasia.:)

    Tottahan syntymäpäivää pitää aina vähän juhlistaa, vaikka muuten koittaisikin herkuista pysytellä loitolla. Onnittelut miehellesi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi tämän tapainen suosikkipiirakkani on versio, jossa marjojen / hedelmien päälle laitetaan vaniljakastike, Mimmiltä olen ohjeen ottanut joskus. Pitäisi sekin hyvä ohje päivittää blogiin, harmittaa kun sekin kuva katosi Vuodatuksen mokan takia..:(

      Kokeile ihmeessä mansikoista tehtyä piirakkaa, on yksi suosikeistani, vaikka vasta muutaman kerran olen kokeillut.:) Kiitoksia, välitän onnittelut! Piirakat olivat tehneet kauppansa tänään töissä.;)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Kumma juttu että harvemmin tulee tehtyä mansikoista piirakkaa, aina päätyy mustikka-vadelma tai raparperilinjalle vaikka mansikoista tulisi niiiin herkullista myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella pehmoisen makuista, vanilja ja mansikka ovat ihan lemppariyhdistelmäni.:) Jotenkin ne mansikat tulee aina laitettua täytekakkuun ja piiraita tulee sitten tehtyä muista marjoista, mutta kyllä mansikka piirakkaankin sopii mainiosti!

      Poista
  3. myöhästyneet onnittelut puolisolle...ihana piirakka,tykkään...mansikka/marjapiirakka on hyvää myös vaniljatäytteisenä(jugurttia tai vaniljakastiketta));)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On tosi ihanaa, näin vaniljaisena varsinkin.:)

      Poista
  4. voi kääk*nolo* kylläpäs hätäseen aamukiireessä luin ohjeen :/ katsoin vaan että 2 dl jugurttia....seliseli,anteeksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aamulla minäkin olen vielä ihan yhtä unessa...;) Käy tähän muukin jogurtti, mutta vanilja ainakin on erityisen varma ja hyvä valinta..:)

      Poista
  5. Voi nam, täydellisen näköinen, vielä kun saisi maistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi..:) Tämä oli erityisen ihanaa, mansikoiden ansiosta tottakai..:)

      Poista
  6. Tämä ON ihana ohje. Olen tehnyt tällä pohja-aohjeella vaikka mitä piirakoita sen jälkeen kun Kodin onnelta sen ekan kerran löysin ... tulee hyvää piirakaa ja helppo tehdäkkin vielä kaiken lisäksi. Kyllä mansikat ihanasti passaavat myös piirakkaan, tosin viime kesänä tuli laitettua pakastimeen vaan muutama laatikollinen, jotta ovat nyt jo aika vähissä...vaan aina yhteen piirakkaan pitää piisata. Blogissani on sellainen murotaikinamainen...aika paljon rasvaa tuli...muistaakseni JUhlattarelta otettu mansikkapiirakka-ohje ja se on kyllä kans aivan ihanaa. Rakenteeltaan ihan erilaista mitä tämä piiras. Aina löytyy syy tehdä herkkupiirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ohje on minulta mennyt ohi aikaisemmin, mutta hyvä että se nyt tuli vastaan Kodin Onni-blogissa.:) Kesällä aion ehdottomasti tehdä tätä piirakkaa tuoreista mansikoista ja kokeilla muitakin marjoja ja hedelmiä.:) Tykkään rahka/kermaviili tai rahka päällystetyistä piirakoista, oli pohja sitten sokerikakkumainen tai murotaikinasta tehty.:)

      Poista
  7. Tätä ohjetta ihastelin Kodin onni-blogissa ja nyt se löytyi täältä =) Ajattelin vkoloppuna tehdä =) Vaikuttaa ihanalta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti kokeilla heti, kun oli niin kiva resepti ja oikein hyvää tämä olikin. Voin suositella, tee ihmeessä!;)

      Poista
  8. Tuli tosi hyvää! Tästä tuli heti meidän perheen suosikki :) Vanilja jogurttia ei jääkaapista löytynyt mutta korvasin sen rahkalla, maidolla, sokrulla ja vaniljasokerilla + muna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva!:) Hyvin on tämäkin ohje sovellettavissa perjaatteella mitä kaapista löytyy.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥