maanantai 12. elokuuta 2013
Lämmin couscous-fetasalaatti
Couscoussalaatti on pyörinyt mielessäni jo tovin. Kaupassa ollessani huomasin täysjyvä couscousia ja päätin vihdoin toteuttaa salaatin. Reseptin olin jo aiemmin tänä kesänä bongannut Maistuis varmaan sullekin! -blogista. Resepti muuttui hieman matkanvarrella, mitä nyt mökillä sattui olemaan käytettävissä ja mitä itse salaattiin sillä hetkellä kaipasin.
Lämmin couscous-fetasalaatti
5 dl täysjyvä couscousia
5 dl vettä
suolaa
2 rs Apetina snack (feta & vihreät oliivit yrttiöljyssä)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
pari kesäsipulia varsineen
1 rs miniluumutomaatteja
tummia viinirypäleitä
tuoreita yrttejä: persiljaa, oreganoa ja basilikaa
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan mehu
Kiehauta vesi. Ota kattila liedeltä, lisää veteen suolaa ja couscous. Sulje kansi ja anna suurimoiden turvota 5 minuuttia. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit, hienonna kesäsipulit ja puolita miniluumutomaatit. Sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla ja lisää pilkotut ainekset joukkoon. Lisää sekaan fetajuusto, käytä myös yrttiöljy. Hienonna yrtit ja sekoita salaatin joukkoon. Mausta salaatti mustapippurilla ja sekoita joukkoon sitruunan mehu. Tarjoile salaatti lämpimänä kalan tai kanan kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tosi hyvän näköistä salaattia :-)! Ollaankin tehty viimeaikoina enemmän bulgursalaatteja. Seuraavaks voiskin tehdä couscousista, just kattelin keittiössä että en oo vielä ees avannut tota uusinta couscouspakettia.
VastaaPoistaNiin ja toi valkosuklainen kakku alempana, kuulostaa hyvältä.. ja makealta! ;-)
Kiitos.:) Muistelinkin, että blogissasi oli juttua bulgurista! Ensi kerralla täytyy ostaa sitä ja tehdä Tabbouleh-salaattia.
PoistaOli kyllä tosi makeaa kakkua.:)
Minäkin tein tätä taas viime viikolla ja myöskin täysjyväcouscousista, kun sellaista sattui löytymään. Tämäkin salaatti on hyvin muunneltavissa eri aineksilla. Pitääpä kokeilla seuraavaksi myös mukaan jotain hedelmää.:)
VastaaPoistaHedelmät sopivat hyvin joukkoon.:) Rypäleet ovat ihan suosikkejani salaateissa! Nykyään tulee melkein aina riisi-, suurimo ja pastalinjalla valittua täysjyväversiota.. Tosin poikkeuksia teen välillä.
Poista