torstai 11. elokuuta 2016

Mummon mustikkapiirakka




Maailman paras mustikkapiirakka on tehty mummon ohjeella, näin luki Ilta-Sanomien Ruokala -sivuilla, josta löysin tämän herkullisen ja helpon mustikkapiirakan reseptin. Tähän voisin vielä itse lisätä, että maailman paras mustikkapiirakka syntyy tietenkin itse kerätyistä mustikoista. En liiemmin välitä mustikoiden poimimisesta ja olen onneksi niin onnellisessa asemassa, että vanhempani jaksavat vielä kerätä mustikat myös minulle pakkaseen talven varalle. Minä pidän enemmän sienestyksestä. Moni on nyt kertonut, että kantarelleja löytyy tänä vuonna niin paljon kuin jaksaa kerätä. Ihan tuota en nyt vielä tämän yhden sienireissun perusteella allekirjoita, mutta ihan kelpo saaliin silti saimme. Samalla innostuin kuitenkin tavallisuudesta poiketen keräämään mustikat piirakkaan ja aamupalalle luonnonjogurtttiini. Liekö johtunut siitä, mutta tämä oli oikeasti parhaimpia mustikkapiirakoita joita olen ikinä maistanut... Ja minähän olen maistanut montaa erilaista! Jos leivot tänä kesänä vain yhden mustikkapiirakan, niin leivo tämä. Aivan ihana ohje!

Mummon mustikkapiirakka

Pohja:

100 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte: 

3 dl mustikoita
3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
200 g kermaviiliä
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot keskenään. Sekoita käsin taikina kiinteäksi palloksi. Painele taikinapallo 23-25 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Lusikoi mustikat piirakkapohjan päälle.


Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua. Tarjoile hieman lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

4 kommenttia:

  1. Me ollaan kans käyty vasta yhden kerran kanttarellimetsässä, eikä se meidänkään saalis niin järin suuri ollut. Mutta alkuun päästiin kyllä. Täytyy tänään vielä lähteä metsästämään lisää sieniä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ainakin saatu sadetta, joten sieniäkin rupeaa varmasti löytymään enemmän. Pian alkaa myös suppiskausi joten metsään on kyllä pian taas päästävä.:)

      Poista
  2. Kyllä mustikkapiirakka on niin hyvää! Tälläinen kermaviilitäytteinen ei kaipaa edes vaniljakastikkeita tms, vaan on sellaisenaan täydellistä. Usein tulee leivottua vieraita varten, tietää että on takuuvarmasti hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin :) Tosi usein teen näitä nopeita piiraita ihan vaan marjoja vaihdellen :) Toimii aina 🖤

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥