maanantai 8. elokuuta 2016

Britatorttu mansikoilla ja vadelmilla


Tällä ihanalla Britatortulla herkuttelimme jo heinäkuussa mökillä parhaimpaan mansikka-aikaan. Ehdottomasti yksi lempileivonnaisistani jota pyrin tekemään edes kerran kesässä. Britatorttu suorastaan sulaa suuhun ja kotimaiset tuoreet marjat ovat parasta antia koko kesässä!

Mansikka-vadelma Britatorttu

Pohja:
125 g rasvaa
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1 ½ dl (Siro erikoishienoa) sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2-3 dl kuohukermaa
viipaloituja mansikoita
vadelmia

Koristeeksi:
mansikoita
vadelmia

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri ja lisää joukkoon keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos vuorotellen maidon kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille lähes pellin kokoiseksi levyksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaalla vatkaimella. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenkiseos pohjalevyn päälle varovasti niin, etteivät taikinat sekoitu. Paista levyä 175 asteen lämmössä noin 20 minuuttia. Anna sen jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä, vaikka seuraavaan päivään.

Leikkaa kakkulevy kahteen osaan ja irrota osat paistinlastan avulla leivinpaperista. Levitä toiselle levylle vaahdotettu kerma ja tuoreet marjat. Nosta toinen levy päälle marenkipuoli ylöspäin. Koristele torttu mansikoilla ja vadelmilla.

6 kommenttia:

  1. Ihan paras kesäleivonnainen. Näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura. En voisi olla enempää samaa mieltä ♥

      Poista
  2. Olen ihan samaa mieltä Kauran kanssa, ehdottomasti kesän paras leivonnainen!! Nam nam ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran kesässä on kyllä pakko tehdä yksi Brita ♥

      Poista
  3. Tämä kuuluu niin kesään, nam..♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥