lauantai 15. kesäkuuta 2013
Manteli-raparperipiiras
Olen erilaisten kuorrutteiden ystävä. Pidän kuorrutteista niin paljon, että usein voisin syödä ne jo ennen kuin ne päätyvät piiraiden ja kakkujen päälle. Pienenä söin kaura-omenapaistoksen kaura-voi-sokeriseoksen suoraan kattilasta, ennen kuin äitini kerkesi edes omenaa sanoa. Hetki sitten tekemäni kookoskorrute raparperimuffineille oli aivan taivaallista. Suklaa- ja kinuskikuorrutteista puhutaan sitten toisella kertaa... Heti tämänkin ohjeen nähtyäni, tiesin, että tässä on kuorrute minun makuuni. Piiraasta tuli niin korkea, että kyllä tämä ihan kakkua muistuttaa. Herkullista oli vaniljakastikkeen kera! Tämä resepti löytyi Herkkuhovi-blogista.
Manteli-raparperipiiras
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sulaa voita (tai margariinia)
1 dl maitoa
Pinnalle:
n. 400 g raparperipaloja
1 ps mantelijauhetta
3/4 dl (ruoko)sokeria
3/4 dl sulaa voita
kanelia
vaniljasokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää jauhoseos, rasva ja neste vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
3. Laita taikina piirasvuokaan (halk. 30cm) , lisää raparperipalat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää lusikalla nokareina sinne tänne.
Paista alatasolla 200 / 25 minuuttia.
Omia muistiinpanoja:
- Tein piiraan irtopohjavuoassa, jonka halk. oli 25 cm. Tästä tuli melko korkea.
- 200 asteen paistolämpötila oli omassa uunissani hieman liikaa. Piiras meinasi saada liikaa väriä, vaikka sisus oli vielä aivan raaka. Peitin vuoan foliolla ja alensin lämpötilaa 175 asteeseen. Ensi kerralla paistan piiraan 175 asteessa, noin 40 min.
- Mantelijauhoa laitoin 75 g, eli Sallisen pussin, ohjeessa ei lukenut grammamäärää.
- Käytin kuorrutteeseen ruokosokeria, se antoi kivan maun, lisäksi lisäsin vielä hieman vaniljasokeria.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Katselin tätä samaa ohjetta, ja aion kokeilla. Vaikuttaa hyvälle. Tuliko pohjasta tiivistä vai pehmoista?
VastaaPoistaM.
Meillä tästä tykättiin. Kokeile ihmeessä! Pohja oli pehmeä ja kuohkea.:)
PoistaKovinpa meillä on samat ohjeet jemmaan otettuu/kokeiltu jo....minäkin tein eilen tällä samalla ohjeella... tykättiin paljon.
VastaaPoistaJoskus tulee niin siihen tiettyyn hetkeen sopivia reseptejä, että täytyy heti kokeilla. Toiset taas unohtuvat pitemmäksi ajaksi kokeilulistalle, vaikka ovat varmasti ihan yhtä hyviä ohjeita..:)
PoistaKokeilulista vain kasvaa. Ihanalta vaikuttaa tämäkin.:)
VastaaPoistaSe on riski, kun liikkuu tällaisissa blogeissa.;D Tämäkin oli ihana torttu!
PoistaMukava että löysit mieluisan ohjeen! Meillä kanssa tykättiin tästä, olen kokeillut myös mustikkaversiona ja herkullista niinkin! KOhta taitaa saadakin jo mustikkaa, näkyipä tuolla olevan jo linnun mustikkap**ka joten selvä merkki ;)
VastaaPoistaKiitos vaan kivasta ohjeesta!:) Yhtä mustikka-mantelipiirakkaa olen kokeillut ja maku oli hyvä! Tätä ohjetta täytynee siis koittaa vielä tänä kesänä mustikoilla. Ihanan pehmeä pohja oli, ja kuorrutus sopi hyvin kirpakan raparperin kanssa.:) Innolla odotan mustikoita!
PoistaTätä voisi kyllä kokeilla kun on tuota raparperiakin. Vaikuttaa ihanalta! Mantelijauhettakin on kaapissa monta pussia macaron harjoitusten jäljiltä :)
VastaaPoistaJa minä lupaan tehdä seuraavaksi jotain niistä mansikoista, olen nyt blogannut niin monta raparperiohjetta, että täytyy pitää pieni tauko.:D Mutta kokeilepa vaan tätä, jos raparperia vielä riittää!:)
Poista