tiistai 9. heinäkuuta 2013

Mansikkainen hyytelökakku


Tällaista raikasta hyytelökakkua nautittiin viikonloppuna, kun mökillemme saapui erityinen vieras! Tässä kakussa yhdistyy monta lempijuttuani. Makeat mansikat, kirpeä limetti sekä minttu-suklaakeksit. Resepti on Maku-lehdestä vuodelta 2009.

Mansikkainen hyytelökakku

10 palaa

Pohja:
175 g täytekeksejä (Minttu-domino)
50 g voita

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kpl limettiä
5 kpl liivatelehteä
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
7 dl mansikoita
1/2 dl hyytelösokeria
2 dl marjatäysmehua

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää keksejä koneen kulhon vähitellen, tällöin ne murskaantuvat helpommin. Sekoita voisula murskan joukkoon.

Pohjusta (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kiristä reuna pohjan ympärille. Revi ylimääräinen paperi reunojen ulkopuolelta pois. Levitä keksimurska pohjalle ja tiivistä se vaikka lusikalla.

Sekoita rahka ja sokerit. Pese limetit hyvin ja raasta kuorten vihreä osa sekä purista mehu. Lisää ne sekoittaen rahkan joukkoon.

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon samalla vatkaten. Vaahdota kerma ja lisää se 3 erässä rahkaseokseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. 

Peitä vuoka tuorekelmulla tai lautasella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan.

Viipaloi puhtaat mansikat ja asettele keskeltä aloittaen kukkamaiseen muotoon kakun päälle.
Valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele mansikat kiilteellä.
Koristele mansikkainen hyytelökakku sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.



18 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselta, ja on kyllä hyvät yhdistelmät, mansikka, lime, suklaa, minttu.:) Mansikkakermakakkua meilläkin sitten viikonloppuna syötiin. Tällä kertaa turvauduin kaupan valmispohjaan, mutta makoisaa oli.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä on ihanaa - vaikka makuja on monia, sopivat ne täydellisesti yhteen! Pian täytyy taas mansikkakermakakkuakin tehdä, kun on syntymäpäivät tiedossa.:)

      Poista
  2. On tosi herkullisen näkönen :)

    VastaaPoista
  3. Onpa ihana kakku ja on varmasti ollut hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kyllä tämä yksi lemppareistani taitaa olla!

      Poista
  4. Todella herkullisen näköistä! :) Löysin sivusi Tarun avulla :) Sulla on kivat sivut, lisäsin sut blogilistalleni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kiva että löysit tänne, tulenpa vastavierailulle blogiisi!:)

      Poista
  5. herkullisen näköinen...kyllä täytyy jotain mansikkaista tehdä, vaikka hyviä ne on ihan sinällään ja vähän kermavaahtoa kylkeen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä kesänä on tullut herkuteltua mansikoita vaikka missä muodossa ja ihan sellaisenaankin.:)

      Poista
  6. Ihanaa.... minä teen tänään kesän ekan mansikkakakun, kun tulee vieraita koko viikonlopuksi, niin on syöjiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on.:) Meilläkin tehdään taas mansikkakakkua ensi viikonlopun synttäreille.

      Poista
  7. Oii! Näyttäää niiin herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, herkullista on ja sopivan makeaa ja kirpeää.:)

      Poista
  8. Nam, mikä ihanuus täällä olikaan ja yksi palanen tänne, kiitos :) miten sitä tekeekin mansikkaa mieli, vaikka melkein joka päivä on syötykin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tämä on kyllä aikamoinen ihanuus. Mansikkaa on tullut käytettyä tosi paljon meilläkin.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥