Vadelma on suosikkimarjani tällä hetkellä, maku on niin vahva. Vadelmia päätyi pannukakkuun, pakkaseen ja tähän ihanaan vadelmaiseen juustokakkuun. Lomalla selailin vanhoja Maku-lehtiäni, Äidin syntymäpäivät mielessäni. Nrosta 2/2008, löytyikin tämä upea ohje.
Tämä juustokakku oli paras, jota olen koskaan syönyt. Meillä kaikki olivat samaa mieltä, parempaa ei olla siis koskaan ikinä maistettu, vaikka mitä olen tehnyt. Jopa Baileysjuustokakku sekä suklaajuustokakku jäävät toiseksi. Monet pitävät tällä hetkellä paistetuista juustokakuista. Minä kokeilin kesällä Leila Lindholmin New Yorkin juustokakkua mustikoilla, jota kirjassa "Pala kakkua - ja paljon muuta", oli kehuttu maailman parhaaksi.. Hyvää kakku oli ja todella tuhtia. Kyllä minun maailman paras juustokakkuni on silti tämä, tähän mennessä!
Leila Lindholmin kirja on muuten aivan ihana, olen kokeillut sieltä jo monia ohjeita. Päivitettävää olisi muutenkin paljon, paistettavia juustokakkujakin olisi kaksi tulossa blogiin.
Vadelmainen juustokakku
20 annosta
Pohja
185 g keksejä (esim. Wilhelmiina)
75 g voita
Täyte
6 kpl liivatelehteä
250 g mascarponejuustoa
250 g maitorahkaa
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl vadelmamehutiivistettä
1/2 dl sitruslikööriä
Päälle
400 g vadelmia
1/2 dl vadelmamehutiivistettä
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Pingota leivinpaperi Ø 24 cm irtopohjavuoan pohjan ja laidan
väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele
seos vuoan pohjalle.
Pane täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita
kulhossa tuorejuusto ja rahka. Vaahdota vanilliinikastike ja lisää se
rahkaseokseen. Kääntele joukkoon mehu ja likööri.
Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan
vadelmamehutilkkaan. Kaada liivateseos täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna juustokakun hyytyä
seuraavaan päivään.
Asettele vadelmat hyytyneen juustokakun päälle. Kuumenna
mehu ja vesi kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele, kunnes liemi on
kirkastunut. Valele mehukiille vattujen päälle vähän jäähtyneenä.
- Kauneimman lopputuloksen saat käyttämällä tuoreita
vadelmia, sillä pakastemarjat valuvat aina vähän sulaessaan
* Kakusta vielä sen verran, että reunoilta marjat / kiille valuvat jonkun verran, vaikka käyttäisikin tuoreita marjoja, varsinkin helteisenä päivänä, ei liene vaarallista;)
Voi miten ihanan näköinen...tykkään enemmän tällaisista juustokakuista mitä paistetuista. Pitääpä kokeilla tämä ohje, kunhan on syöjiä. Tuosta bloggeriin siirrosta...oletko käynyt lukemassa vuodatuksen facebookin kommentteja...siellä joku neuvoi jotakin miten siirto tapahtuu...en nyt muista ulkoa. Kommentit eivät käsittääkseni tule vielä mukana.... sen korjaamista porukat kyselivät vuodatukselta...
VastaaPoistaMinä en käytä facebookia ollenkaan... Nooh, eiköhän tästä selvitä... Täällä sivupohjan laittaminenkin tuntuu tosi vaikealta. :/
Poistaoih,herkullisen näköinen...pitää lisätä kokeiltavien listaan =) syyskuussa olisi synttärijuhlaa tulossa,jospa silloin...
VastaaPoistaTämä todellakin on herkullista, pehmeän täyteläistä ja vadelmakiille ihanan raikas.
PoistaAlkoipas tekemään kovasti mieli juustokakkua! Ja minä en sen kummemmin edes ole juustokakun ystävä!
VastaaPoistaVilijaana ja Jinna, ei muuta kuin kokeilemaan.:) Mascarponesta, rahkasta, flora vanillasta ja vadelmista ei voi tulla kuin hyvää!
PoistaNäyttää ihanalta!:) Nämä hyydytettävät juustokakut on jotenkin raikkaampia kuin paistetut. Ja on mukavaa, kun ei tarvitse aina käyttää uunia.;)
VastaaPoistaTotta. Meillä nämä ovat suositumpia. Paistetut versiot ovat todella raskaita. Tämä maistui raikkaalta! :)
PoistaOhhoh, nyt tätä kyllä on pakko kokeilla jos on kerta parempaa kuin baileysjuustis!
VastaaPoista"Kauneus on katsojan silmissä", joten en tiedä onko tämä kenenkään muun mielestä niin ihanaa, kuin minusta, heh =)
Poistatämän kakun tein nyt huomista varten vain päällystys puuttu, laitan sen aamulla.. maistoin täytettä..nam
VastaaPoistaKiva kuulla että innostuit kokeilemaan. Tässä kakussa ovat kyllä maut kohdillaan.:)
Poista