torstai 14. maaliskuuta 2013

Habaneron kasvatusta + Koskenlaskijan juusto-kasvispiirakka


Meillä herkutellaan tänään... Juusto-kasvispiirakalla. Vastahan tästä bloggasin, mutta tämä on vain niin hyvää, kolmatta kertaa nyt teen tätä!! Ohje on ollut joskus Viherpippuri sulatejuustopaketin kyljessä! Ohje löytyy blogistani täältä. Kiitokset vaan Maistuis varmaan sullekin! -blogiin jota kautta tämän reseptin bongasin.

Ihmettelen tässä, että Habaneroni selvisi talvesta, vaikka meillä ei kasvilamppuakaan ole. Mies on kasvattanut chilejä aiemmin, mutta yleensä ovat talvella jossain vaiheessa kuolleet. Tämä taimi tuli meille lahjana ystävältä viime keväänä, mutta sateisen ja kylmän kesän takia se jäi todella pieneksi eikä tuottanut kuin yhden habaneron... Talven aikana muut chilimme kuolivat ja tämäkin pudotti lehtiään, mutta nyt se on alkanut kukoistamaan ja tekee uusia lehtiä vaikka kuinka.. Nuppujakin on jo tulossa. En ole mikään viherpeukalo, mutta ihmeiden aika ei näytä olevan ohi... Olipa ihana yllätys, että edes yksi chileistä selvisi talvesta... Se pienin oli sittenkin pippurisin.:)


10 kommenttia:

 1. On tuo piirakka niin hyvää, että siitä voi blogata useammankin kerran.:) Mielessä ollut myös, että pitäisi taas pitkästä aikaa tehdä.:)

  Minunkin habanerot säilyi yli talven ja nyt ovat kovassa kasvussa. Neljä tainta kasvatin viime kesänä siemenistä, ja koko kesän vain jostain syystä kituuttivat. Syksyllä toin taimet sisälle, ja makuuhuoneen ikkunalla olivat koko talven. Hiljakkoin siirsin ne kaikki samaan isoon ruukkuun ja toin toiseen huoneeseen valoisampaan paikkaan. Uusia lehtiä tekevät innokkaasti, mutta nuppuja ei vielä näy. Toivottavasti kesän mittaan saadaan satoakin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni tämä piirakka on jopa parempaa kuin kotona tehty pizza! Aivan täydellistä iltapalaa. Kivaa naposteltavaa vaikka leffailtaan tai illanistujaisiin. Sipulipiirakan teko on ollut jo monta viikka mielessäni, sitä on pakko tehdä seuraavaksi.;)

   Itselläni (ja blogillani) ei ole (ainakaan vielä) facebookkia, mutta katselin yhteisösi sivuja ja huomasinkin jonkun kuvan habaneroista siellä vilahtavan.;) Ajattelin tässä kukkiin vaihdella multia ja samalla laittaa tuon habaneron isompaan ruukkuun, ja kesällä viedä ulos johonkin lämpimään paikkaan. Omalle parvekkeellemme paistaa vain ilta-aurinko, mutta vanhempien kotipuutarhasta tai mökiltä löytyy varmasti sopiva paikka. Innolla odotan saadaanko satoa tänä kesänä.:)

   Poista
 2. Ihanan pirteän näköinen piirakka ja kuulostaa oikein hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Tämä on kyllä tosi hyvää.:)

   Poista
 3. todella hyvännäköinen piirakka,olisi hyvä vaihtoehto tämän kuun synttäritarjoiluille,pidetään mielessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itsekin, että seuraavalla kerralla voisin tehdä tätä piirakkaa juhliin ja leikata tarjoiluvadille pieniksi neliöiksi, sellaisiksi suupaloiksi.:)

   Poista
 4. Tää näyttää ja kuulostaa hyvältä!! Mietin jo tämän tekemistä, mutta jauhelihalisällä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on herkullista! Veljeni kaipaili jotain lihaa mukaan, mutta me muut tykkäämme tästä ihan tällaisenaan. Kokeile ihmeessä.:)

   Poista
 5. Olen joskus tehnyt tätä, aivan mielettömän hyvää!! Täytyykin taas joku päivä tehdä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet ovat tätä kokeilleet, varsinkin kun kysessä ei ole mikään uusi ohje. Onneksi minäkin tämän reseptin olen nyt vihdoin löytänyt..:)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥